Марію Павельєву призначили регіональним координатором вакцинальної кампанії проти COVID на Тернопільщині

Марію Павельєву призначили регіональним координатором вакцинальної кампанії проти COVID на Тернопільщині

Детально про те, як вакцинуватимуть медиків на Тернопільщині, — читайте в матеріалі.

Заступницю генерального директора КНП «Тернопільського обласного центру громадського здоров’я» ТОР, експертку за напрямом «Імунопрофілактика ти епіднагляд вакцинокерованих інфекцій» УОЗ ТОДА Марію Павельєву визначено регіональним координатором вакцинальної кампанії на Тернопільщині, повідомляє Тернопільський обласний центр громадського здоров'я.

Про це було поінформовано під час відео наради щодо питань епідрозслідувань випадків COVID-19 у медичних та інших працівників, що пов'язані з виконанням професійних обов'язків в умовах підвищеного ризику зараження коронавірусною інфекцією та планованого старту першого етапу вакцинації проти COVID-19.

Експертка наголосила, що першим етапом визначено вакцинування від COVID-19 медиків з одного із тернопільських медичних закладів.

Відео дня

— Для цього в області сформовано вже 12 мобільних бригад з імунізації, — зазначила експертка за напрямом «Імунопрофілактика ти епіднагляд вакцинокерованих інфекцій» УОЗ ТОДА Марія Павельєва. — На першому етапі вакцинації від коронавірусу щеплюватимуть мобільні бригади з імунізації у розгорнутих тимчасових пунктах, що складатимуться з двох кабінетів, а також організованих колективах.

Для двох бригад з імунізації уже проведено онлайн-тренінги зі щеплення вакцинами Pfizer та AstraZeneca.

Як вже повідомлялось напередодні, планується, що одна мобільна бригада впродовж робочого дня зможе зробити сто щеплень. Наразі складаються маршрути їхньої роботи між медзакладами, щоб раціонально використовувати час мобільної бригади, – додала Марія Павельєва.

Окрім того, заступниця генерального директора Тернопільського ЦГЗ відмітила:

- вакцинування буде відбуватися лише за згодою;

- діти до 16 років вакцинуватися не будуть;

- спочатку проводиться огляд, анамнез та його збір, перевіряється наявність алергічних та анафілактичних реакцій, потім підписується згода та проводиться саме щеплення.

Читайте також Вакцинація "вже планово пішла": COVID-вакцину в Україні отримали перші медики
Щеплення проти COVID-19 в Україні: які вакцини будуть
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Ігор Ігор

    Тобто Марія не проти привити себе,дітей,батьків своїх індій ькою бадягою ?

    Олег Селецкий reply Ігор Ігор

    Ігор Ігор reply Ігор Ігор

    Петро Беріт і все-таки ти не відповів на запитання?!)) Запитання наступне- мРНК має право називатись вакциною?

    Петро Беріт reply Ігор Ігор

    Ігор Ігор колись в 90ті через день чимось вакцинрвали, навіть батьків ніхто не повідомляв. І ніхто довбодятлів переляканих не слухав. Зараз вакцин обмаль, не вистачає навіть охочим, а є відморозки які реально вірять що їх заставляти хтось буде. Та кому ви нах потрібні? З економите державі гроші але лікуйтесь потім за свої і вдома.

    Ігор Ігор reply Ігор Ігор

    Петро Беріт ти не відповів на запитання,герой-вакцинатор! Чи просто піддослідний?

    Петро Беріт reply Ігор Ігор

    Ігор Ігор та деякі країни вже закінчують вакцинуватись! Гавіть африканські країни нас обганяють! А у нас народ перестрашений. При чому спочатку перестрашився ковіду так що автобуси камінням закидали, а зараз коли є вакцина вже її бояться. Камінням по вантажівкам з вакциною кидати будете? Дич, що тут скажеш...

    Ігор Ігор reply Ігор Ігор

    Петро Беріт ти не зрозумів!)) Ми всі колись помремо це точно!) Сидіти вдома категорично непотрібно. Спорт,правильне харчування і здорові звички рулять! Щодо вакцини - скажи мені чому власник самої крутої мрнк "вакцини" відмовився сам нею прививатись???

    Петро Беріт reply Ігор Ігор

    Ігор Ігор Армагедон, ми всі помремо від вакцини, сидіть вдома в памперсі.

    Ігор Ігор reply Ігор Ігор

    Петро Беріт спокій вічний?

    Петро Беріт reply Ігор Ігор

    Ігор Ігор звідки знаю чи справляється? Ще не хворів. Імунітету від ковіду немаю, робив ІФА, а як пройшла б у мене хвороба мені щось не цікаво взнавати.
    Буде змога - провакцинуюсь і матиму спокій і свободу. Ні то ні.

    Ігор Ігор reply Ігор Ігор

    Петро Беріт імунітет не справляється?

    Петро Беріт reply Ігор Ігор

    Ігор Ігор щоб не захворіти. Щоб мати можливість подорожувати.

    Ігор Ігор reply Ігор Ігор

    Петро Беріт для чого вам вакцина?

    Петро Беріт reply Ігор Ігор

    Ігор Ігор яку б вакцину не привезли, наше стадо буде проти...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up