Партнер рубрики Події

"Матеріальна база лікарні дорівнює нулю": медики з Козови б'ють на сполох. Як допомогти?

"Матеріальна база лікарні дорівнює нулю": медики з Козови б'ють на сполох. Як допомогти?
  • Звернення до громадян та президента України у соцмережах опублікували медики із Козівської центральної районної лікарні.
  • Лікарі кажуть, що у їх закладі немає необхідних засобів для боротьби з коронавірусом. У місцевій владі це заперечують. Мовляв, на перший час є все. 
  • Як допомогти лікарні, читайте у матеріалі. 

- Ми, група медичних працівників Козівського району Тернопільської області звертаємося до усіх користувачів соціальних мереж – громадян України, у тому числі й Президента України, адже він також є громадянином. Ми хочемо не просто звернутися, а голосно кричати й бити на сполох, поки ще не пізно, - пише у соцмережі Facebook один із медиків. - Представниками державної влади, зокрема Тернопільської області, через ЗМІ розповсюджується неправдива інформація щодо належної готовності медичних закладів Тернопільщини надавати допомогу хворим коронавірусною інфекцією. Ми з усією відповідальністю заявляємо, що це не відповідає дійсності.

Лікарі переконують, що самі вони готові працювати навіть за найгіршого розвитку подій, але готовність медичних закладів до роботи в умовах пандемії на цьому закінчується. Матеріальне оснащення Козівської, як і багатьох сусідніх районних лікарень, у розрізі сьогоднішніх проблем за великим рахунком дорівнює нулю.

- У нас є мінімальна кількість недосконалих засобів захисту, придбаних усіма правдами та неправдами за кошти небайдужих бізнесменів, українських діаспор різних країн, заробітчан та просто жителів району не вирішать проблеми захисту персоналу лікарень від коронавірусу і скінчаться за 2-3 дні після масового поступлення хворих на коронавірус, - йдеться у зверненні. - Після цього медичний персонал, інфікувавшись та захворівши, стане непридатним для лікування пацієнтів не лише з коронавірусною інфекцією, а й з такими захворюваннями як гострий апендицит, травми, кровотечі, хвороби серця, гнійні захворювання та інші, а отже люди почнуть масово помирати і від них. Подібна ситуація на наших очах розгортається зараз по сусідству у Монастириському районі, де внаслідок незахищеності індивідуальними засобами через недбалість чиновників від медицини інфікувалися чимало медпрацівників. 

Відео дня

 

П`ять випадків СOVID-19 у районі

За інформацією ДУ "Тернопільський ОЛЦ МОЗ України", станом на 22 год 30 березня, у Тернопільській області підтверджено 78 випадків захворювання на коронавірус. З них 5 - у Козівському районі. 

Як повідомив в.о. голови Козівської райдержадміністрації Ігор Скобляк, зараз четверо хворих із легкою формою коронавірусної інфекції перебувають на обсервації вдома, і одна людина із важчою формою лікується в стаціонарі. 

- На перший час лікарня забезпечена всім необхідним, - каже Ігор Скобляк. - Є захисні костюми, є маски, дезінфікуючі розчини, є ШВЛ в робочому стані. Зараз збирають кошти на інші апарати штучної вентиляції легень. Сьогодні (31 березня прим. ред) була відеонарада з головою області, під час якої йшлося про те, що мають доставити ще одну партію засобів захисту. Ми постійно контактуємо з лікарнею та з владою щодо цих питань. 

Дописи в мережі в.о. голови РДА назвав панікою окремих людей. Та запевнив: ситуація під контролем. 

"Контактні" лікарі - на обсервації

- Справді, на перший час ми забезпечені, але потреба ще більша, - каже головний лікар Козівської центральної районної лікарні Богдан Маркевич. - Ми написали таке звернення через те, що немає захисту на майбутнє. Лікарі наші дуже відповідально ставляться до роботи. Сьогодні наші медики мали проходити перезміну. І тих, хто приїхав, щоб заступити на свою зміну, відправили назад додому. 

За словами головного лікаря, медики, які контактували з хворими, аби не наражати інших колег на небезпеку, проходитимуть обсервацію безпосередньо в тій же лікарні. 

Довідка

Допомогти лікарні можна, перерахувавши кошти на рахунок. 

№ UA743387830000026006055127519 "КНП КОЗIВСЬКА ЦРЛ КРР"

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Leyton Smith

    Результат правління усіх президентів та депутатів усіх скликань за майже 19-ть років незалежності!
  • Олег Ликтей

    Агропродсервіс де? Готується до "коза фест? " Слабо помогти коли така біда?
  • Андрей Швец

    Тепер напевне звільнять головного лікаря, це все на що  здатне МОЗ.
  • Олег Игоревич Солтыс

    Ой, шо то буде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up