Матимуть пільги на харчування лише ті, хто проживає в Тернополі

Матимуть пільги на харчування лише ті, хто проживає в Тернополі
  • Міськрада удосконалить опрацювання даних щодо учасників АТО.
  • Мешканцям інших населених пунктів слід звертатися до власних органів місцевого самоврядування для компенсації таких пільг.

Родини учасників АТО отримають пільги на безоплатне харчування дітей-школярів. Щоправда, якщо нададуть висновок з Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, що потребують цих пільг.

Щодо дітей учасників бойових дій - чекатимуть, доки батьки всіх цих школярів нададуть необхідні документи. На той час позбавляти безкоштовного харчування учнів не будуть.

Харчуватимуться безкоштовно навіть ті, хто прописаний в іншому місті, а проживає у Тернополі. Звісно, якщо родини матимуть цьому підтвердження. А от учні, які зареєстровані в іншому населеному пункті, навіть якщо навчаються у міській школі,

Відео дня

платитимуть за сніданки. Або їхню вартість оплатить місцева громада.

Про це повідомив заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

  • Пільги з харчування - ініціатива тернопільської міськради, - каже посадовець. - Яка підтримується підприємцями, що обслуговують столові навчальних закладів. В різних містах по-різному надається така пільга. Зокрема, безоплатне харчування надається дітям родин загиблих в АТО та бійцям, що отримали інвалідність.

З огляду на велику кількість учасників АТО, вирішено застосовувати таку пільгу для тих родин, які не мають достатніх доходів. Саме через оформлення супроводжується соціальними працівниками, які оформляють відповідні акти та анкети, каже посадовець.  

- Оскільки в школах Тернополя навчаються учні з інших населених пунктів, протягом 2016 р. активізовано перемовини з сільрадами та об’єднаними територіальними громадами щодо компенсації видатків через механізм міжбюджетних трансфертів, - каже Леонід Бицюра. - Такі перемовини стосуються також надання послуг закладами медицини, позашкільної освіти, дитсадків, спортивних шкіл.

Причина: контингент вихованців не потрапляє в бюджетний розрахунок субвенції держбюджету для міста Тернополя, тому ці видатки можуть фінансуватися з сіл через трансферти, або з міського бюджету з власних доходів, що не є виправданим.

  • Через недосконале законодавство та профанацію територіальної реформи, села та громади не зобов'язані законодавством оплачувати видатки, надані іншими органами самоврядування їхнім мешканцям, - каже Леонід Бицюра. - Користуючись такими прогалинами законодавства, сільради та громади протягом 2016 р. не забажали оплачувати вищезгадані послуги зі своїх бюджетів. Хоча їм надано всі дані та розрахунки.

Вийняток - Байковецька громада, яка заключила угоду про міжбюджетний трансфер з  медичних послуг для населення. Оскільки внаслідок передання ряду видатків та ускладнення розрахунків держбюджету міський бюджет втратив додаткові можливості, було прийнято рішення входити в судове оскарження бездіяльності сіл та окремих територіальних громад, пояснив посадовець.

  • Зрозуміло, що такі рішення викликають суспільний резонанс, але вони обгрунтовані та справедливі, - запевняє Леонід Бицюра. – Міськрада удосконалить опрацювання даних щодо учасників АТО. Мешканцям інших населених пунктів слід звертатися до власних органів місцевого самоврядування для компенсації таких пільг.

До речі, рішення виконкому міської ради «Про організацію харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Тернополя» приймається на початку календарного року щорічно. Оскільки для організації харчування дітей пільгових категорій на початку навчального року необхідний пакет документів на учня був зданий, відповідно до рішення виконкому від 18.01.2017р. № 35 необхідно було додати лише висновок з Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Організація харчування дітей, батьки яких беруть участь в АТО, є учасниками бойових дій на території проведення АТО, учасниками війни на території проведення АТО, з 1 лютого 2017 року здійснюється за кошти міського бюджету.

Харчування дітей, батьки яких беруть участь в АТО чи є учасниками бойових дій, до 3 лютого не припинялось, запевнили у міськраді.  

До слова, у міськраді обіцяють не позбавляти безкоштовного харчування тих школярів, які проживають у Тернополі. Це може бути підтверджено або реєстрацією у місті, або договором оренди на житло, або свідченням сусідів. Саме тому, пояснюють у міськраді, залучили Центр соціальних служб. Туди і потрібно звертатись та надавати підтвердження.

Цифра

497 висновків батькам, які беруть участь в АТО, є учасниками бойових дій на території проведення АТО, учасниками війни на території проведення АТО та 26-внутрішньопереміщеним особам видано Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді станом на 1 лютого 2017 р.

Довідка

Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді: м. Тернопіль, вул. Медова, 3. 

Управління освіти і науки міськради: м. Тернопіль, бульв. Шевченка, 1.  

Читайте також Школярі-діти учасників бойових дій можуть забути про безкоштовні сніданки?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Денис **

    в рамках нового проекту «Підтримка розбудови інституційної спроможності об’єднаної територіальної громади» - конкурс для ОТГ від ІГС:

    http://www.csi.org.ua/konkurs-dlya-otg/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up