Партнер рубрики Події

Майданівець: "Раніше ми були героями, а тепер соціально небезпечні"

Майданівець: "Раніше ми були героями, а тепер соціально небезпечні"
- Ми будемо на Майдані у Києві доти, доки не змінимо систему влади, - каже активіст з Тернополя пан Тарас. – Бо ті, що зараз прийшли, такі самі.

Нагадаємо, ми вже писали про майданівців з Тернополя, які залишалися у Києві навіть на Великдень. Перед святами там було близько 60 тернополян, дехто поїхав додому. Серед них і пан Тарас, з якими ми зв’язалися телефоном. Проте чоловік тримає зв'язок з побратимами і збирається до Києва знову. Свого прізвища не називає. Розповідає лише, що належить до четвертої козацької сотні. Це військовий дисциплінований підрозділ. Там він був старшим намету. Саме з цієї сотні, за словами пана Тараса,  і козак Михайло Гаврилюк, з якого знущалися беркутівці, роздягнувши його наголо на морозі.

- На Майдані все менше і менше людей, - розповідає пан Тарас. – Але ще є тверді хлопці, які не хочуть йти. Вони з різних областей, навіть з Донецька, Дніпропетровська, Криму.

Майдан зараз не фінансують, тому хлопцям буває нелегко, доводиться шукати кошти, розповідає співрозмовник. Але ще є люди, які їм досі допомагають.

Відео дня
> - До нас приходять кияни і допомагають чим можуть, бо розуміють, що ми не досягли цілі, за яку стояли, - каже чоловік. - Також допомагають і деякі бізнесмени.

Живуть майданівці і в КМДА, і в Українському домі, і в наметах, а також у готелі "Дніпро". Пан Тарас каже, що активісти зажурені тим, що влада їх тепер ігнорує.

- Раніше ми були героями, а зараз для них ми соціально небезпечні люди, - каже він. - Ми зраджені Парубієм.

Тернополянин також додає, що змушений був з однодумцями повернутися до міста.

- Поки ми були на Майдані, міськрада порозпродувала парки, - каже чоловік. – Тож будемо і тут наводити лад.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Як це де??? Надал інвестував у власний бізнес! Гроші пішли туди ж, як і ті мільйони за будівництво у парках і дворах, за розпродане місто, за дороги! Надал все інвестував. Але у власну кишеню.....
  • Anonymous

    А де гроші,які на Майдан назбирали тернополяни? Ви б поцікавились
  • Anonymous

    Молодці! Справу треба доводити до кінця. Тим паче,таку благородну
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up