Мертві птахи та купи сміття: у "Старому парку" тільки фільми жахів знімати. Ми перевірили

Мертві птахи та купи сміття: у "Старому парку" тільки фільми жахів знімати. Ми перевірили
  • "Старий парк", або "Парк Слави" у Тернополі – колись був найгарнішим і доглянутим. Тепер же тоне в бруді, смітті та пташиному посліді.
  • Журналісти «20 хвилин» перевірили, як тепер виглядає парк, якому так голосно обіцяли оновлення. 

У південно-східній частині парку є кілька одиниць військової техніки, танк Т-34-85, гармата і бронемашина. Це місце могло б стати окрасою парку, особливо для хлопчаків, яким подобається військова техніка.

Парк Слави чи жахів?

Та це місце нині радше нагадує сміттєзвалище, а техніка – металобрухт. Дрібні деталі там зрізали, відірвали чи викрутили. На бронемашині вже росте  мох, паливні баки танка знизу прогнили, а сміття і купа битого скла роблять місце небезпечним.

Відео дня

Облущена фарба на військовій техніці швидше нагадує про пережиток радянського минулого, ніж про воїнську славу.

До слова, у парку є ділянка з вуличними тренажерами та дитячий майданчик. Вони нові, ділянки біля них чисті.

"Алея Слави" також чиста, якщо не озиратися по боках, адже там купи гілля, старі стовпи освітлення та пам’ятники тернопільським воїнам у пташиному посліді.

І веде Алея до всім відомої «табуретки», монументу, що символізує салют, як пам’ять про велику перемогу в Другій Світовій.

Старий, вигорівший від сонця прапор України, старий постамент, який якщо і прибирають, то лиш на підступах, не піднімаючись сходами наверх. Там «вічний вогонь» вже давно не горить, «салют» весь у графіті, а мраморні плити нагадують хаотично розкидане доміно.

А додаткової атмосфери цьому місцю надають постійні воронячі крики, ніби з якогось фільму жахів.

Навіть бруківки тут не вистачило для пішохідних доріжок. Вона закінчується, а дорога продовжується. І якби не лавки та сміттєві баки, здалося б, що люди витоптали стежку самі.

Лавки також варті окремої згадки, адже на їх дерев’яній частині обдерта фарба. Подекуди не вистачає поручнів. А одна з них взагалі стоїть розтрощеною та понівеченою після того, як на неї впало дерево. І дерево це прибрали, а лавку залишили. Чому?

Парк обіцяють прибрати, але коли?

Речниця міськради Мар’яна Зварич повідомила, що "Старий парк" знаходиться на балансі КП «Об’єднання парків культури і відпочинку», а керівництво підприємства обіцяло виїхати на місце та перевірити його санітарний стан.

І ось керівник цього комунального підприємства Микола Лесів запевнив «20 хвилин», що почнуть прибирати.

– Я наголошую, що територія біля військової техніки не наша і виходить за межі парку. Це загальноміська земля. Та в якості винятку вже завтра, 30 березня, я направлю туди працівників, і вони все приберуть, – каже він.

На запитання, чому залишається неприбраним монумент з «вічним вогнем», пан Лесів відповів, що в парку вже другий рік проводять реконструкцію.

Дійсно, реконструкцію у "Старому парку" запланували ще з 2018 року. А роботи обіцяли розпочати наприкінці того ж року.

Парк планували розділити на три зони: пам’яті загиблих у Другій Світовій, звитязі українським героям та воїнам АТО і рекреаційну зону.

Обіцяли, але так нічого і не зробили!

Яким би ви хотіли бачити цей парк? Пишіть у коментарях.

Читайте також: На місце, де військова техніка у Старому парку, звозять будматеріали

Куди зникає військова техніка зі Старого парку

Реконструкція парку Слави: проект розробили, скільки потрібно коштів - невідомо

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Галина Петришин

    Нічого страшного, мабуть готується до забудови . Там ще не має високоповерхівок!!!!!
  • Читач49

    Це ж сором який: найстаріший парк Тернополя і воїни полеглі у боях Другої світової війни не заслужили шани від міста? Чому Вічний Вогонь не горить, економія газу?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up