Партнер рубрики Події

Мешканцям трьох вулиць на масиві «Східний» підвезуть воду

Мешканцям трьох вулиць на масиві «Східний» підвезуть воду
  • 11 листопада працівники КП «Тернопільводоканал» продовжать ліквідовувати пошкодження мережі на масиві «Східний».
  • Підприємство організує підвіз води для мешканців.

У Тернополі кілька будинків на вулицях Протасевича, Довженка та Клима Савури тимчасово не мають води, тому з 10-ї ранку водоканал організує підвіз води для мешканців мікрорайону.

Про це повідомляє КП «Тернопільводоканал»

Спеціальна ємність-єврокуб із наліпкою підприємства з'явиться в дворі будинку за адресою Протасевича, 22. Окрім того,  тернополяни можуть скористатися колонкою-качалкою поруч із багатоповерхівкою на Клима Савури, 7.

Відео дня

Нагадаємо, 10 листопада на вул. Протасевича,18 виникло пошкодження на лінії. Воду закрили. Без водопостачання вул. Протасевича,18,22, вул. Довженка,17,26, вул. К. Савури,11а. Роботи планують завершити  до 16:00 год. 11 листопада.

Раніше у КП «Тернопільводоканал» повідомили, що у місті є перелік адрес, де у випадку перебоїв водопостачання можна набрати питну воду. Про це повідомлятимуть у випадку необхідності.

Також у Тернополі розробили інтерактивну карту колонок-качалок питної води, де можна набрати воду для власних потреб або ж у період здійснення робіт на водопровідних мережах.

Як правильно робити запас води

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, як запас води робити правильно та де краще брати воду у випадку перебоїв з централізованою системою.

  • Потрібно використовувати питну воду з бюветів та інших джерел нецентралізованого водопостачання (колодязів, шахтних криниць), пунктів розливу питної води (в тому числі пересувних) при їх наявності, фасовану бутильовану воду та воду в ємностях для індивідуального користування.
  • Зберігати питну воду потрібно у закритих ємностях. При цьому обов'язково позначити бірками з позначеннями «Вода знезаражена для пиття», «Вода для технічних потреб», «Вода для господарських потреб».
  • Як правило, варто робити 2-3-добовий запас.

Воду з відкритих водойм потрібно використовувати тільки для технічних цілей!

Для пиття та приготування їжі воду потрібно кип'ятити. Кип’ятіння є ефективним методом знезаражування води (кип’ятити не менше 10 хвилин від моменту закипання). Але навіть при зберіганні її у чистій і добре закритій ємності термін придатності не перевищує однієї доби.

 

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Olha Krytsak

    Води немає,але людям дописують по 1000 гривень ,як це пояснить водоканал?

keyboard_arrow_up