Партнер рубрики Події

"Ми звикли працювати, коли у всіх вихідні": медики, поліцейські та пожежники розповіли про режим роботи на свята

"Ми звикли працювати, коли у всіх вихідні": медики, поліцейські та пожежники розповіли  про режим роботи на свята

Великодні свята цього року продовжуюються травневими вихідними. Як у період затяжних державних  вихідних працюватимуть служби та на які телефони у разі аварійних ситуацій можна додзвонитись у період вихідних дізнавались журналісти "20 хвилин". 

Швидка медична допомога

- Не зважаючи на державні вихідні в цілодобовому режимі бригади екстреної медичної допомоги будуть надавати допомогу в разі потреби, - каже заступник директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак. - Вже сформовано достатню кількість бригад, які будуть чергувати, перевірено щодо справності карети швидкої допомоги та забезпечення ліками. 

Пані Мочак каже, що до роботи під час свят звикли і працівники і їх родини.

- Ми звикли працювати, коли у всіх вихідні, - каже Ганна Мончак. - тому на чергування люди реагують абсолютно спокійно. Така у нас робота, особливо. 

Відео дня

Рятувальники

-  На період Великодніх свят ми переводимо роботу в режим посиленого варіанту несення служби, -  каже начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи центру забезпечення діяльності Управління ДСНС в Тернопільській області Сергій Данілін. - Ми будемо приділяти більш пильну увагу усім подіям. Чергувати будуть усі підрозділи. 

Щодоби під час вихідних на зміну будуть заступати 150 рятувальників та 40 одиниць техніки.

Окрім того рятувальники звертаються до мешканців області із проханням бути обережними під час відпочинку на природі. Особливу увагу приділяти питанням пожежної безпеки, не залишати вогнища без нагляду та не допускати виникнення пожеж в екосистемах. У випадку будь-яких надзвичайних ситуацій звертатись на гарячу лінію "101". 
 

Правоохоронці

Аби жителі та гості Тернопільщини спокійно святкували Великдень, посилено працюватимуть поліцейські краю. Для забезпечення публічної безпеки буде задіяно 1112 співробітників поліції та 25 військовослужбовців Нацгвардії.

Зі слів начальника управління превентивної діяльності Олександра Розпутнього, в ніч з 27 на 28 квітня на території області в 1534 культових спорудах, що у 1056 населених пунктах відбудуться релігійні богослужіння, в яких візьме участь понад п’ятсот тисяч громадян. Поліцейські забезпечуватимуть публічну безпеку під час цих заходів поблизу храмів та у населених пунктах.

- Особливу увагу буде приділено тим релігійним громадам, які проводитимуть почергові богослужіння. Таких на Тернопільщині – 26, - повідомили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області. 

Газова служба

- Наші люди працюють в звичайному режимі, - повідомляє Сергій Губиш. - Наші люди будуть працювати до обіду, визідний лише 28 травня. Аварійна служба працює без змін цілодобово без вихідних. Зміни є лише у графіку монтажної, ремонтної бригад. Абонвідділ працює без змін. 

Чи більшає на період свят викликів у службі сказати не можуть, кажуть що такі висновки потребують серйозного аналізу. 

Куди звертатись: 

Пожежно-рятувальна служба - тел.101,

Поліція - тел.102,

Швидка медична допомога - тел.103,

Аварійна газу - тел.51-51-26,

Аварійна водоканалу - тел.25-26-10,

Аварійна тепломереж - тел. 25-48-10,

Аварійна електромереж - тел.52-24-66,

Чергова міської ради - тел. 15-80,

Чергва аптека - 24-22-70, 26-93-88.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Хто на ,що вчився ,але без цих служб в вихідні дні було б туго . Честь і хвала цим людям ,які ліквідовують аварійні ситуації , рятують від пожеж , рятують людей.
  • David Starr

    Та багато хто працює, у мене теж 27-28 робочі, то ліпше ніж цілий день жерти і пити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up