Партнер рубрики Події

Михайло Головко оскаржує в суді своє звільнення з посади голови облради

Михайло Головко оскаржує в суді своє звільнення з посади голови облради
Фото «Суспільне»

Михайло Головко подав позов до суду про визнання незаконним рішення сесії про його звільнення з посади голови Тернопільської обласної ради.

Позов подали до Тернопільського окружного адміністративного суду 5 листопада.

Про це з посиланням на адвоката Михайла Головка Олександра Тананакіна повідомляє «Суспільне».

«Враховуючи те, що 26 жовтня відбувалося в стінах обласної ради, є прямим порушенням норм законодавства України, статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування, тому, відповідно, є всі підстави, щоб оскаржити це рішення. Я, звісно, цим скористався не заради того, що мені потрібна посада, а просто має бути верховенство права і всі мають дотримуватися закону. І мені прикро, що все ж таки тиск зі сторони голови адміністрації Володимира Труша на депутатський корпус, і в такий спосіб вони не хотіли дотримуватися законодавства. В тому числі, що було підписане розпорядження про скликання сесії 8 листопада з цим самим порядком денним, яким вони вимагали мого звільнення. І я готовий був скликати сесію, прийти і доповідати, виступити перед депутатами, багатьом подякувати, але, на жаль, вони цього дуже боялися», — говорить Михайло Головко.

Відео дня

Головко зазначив, що вважає своє звільнення незаконним.

— На сьогодні, я вважаю, що я ще є на цій посаді, а суд встановить правоту, наскільки це було правильним, чи неправильним рішенням ради, — зазначив Михайло Головко. — Тому, я думаю, час все розставить на свої місця. Речі свої з кабінету забрав уже, а трудову книжку не забирав ще. В мене вже записано там, що мене звільнено, згідно з рішенням сесії №807-14. Минулого тижня прихворів, не мав часу. Цього тижня може заберу.

Як депутат обласної ради, Головко продовжуватиме брати участь у сесійних засіданнях. Також політик розповів, чим займатиметься, якщо суд прийме рішення не на його користь.

«В мене багато є ідей і задумів, я їх зараз не буду озвучувати, але життя на посадах не закінчується. Я політик вже зі стажем і моя політична діяльність я не вважаю, що призупинена. Як на сьогодні, ключове завдання у мене це закрити ту справу, яку проти мене відкрили, як то кажуть, зшили білими нитками, яка розсипається. Вони розуміють, що вона безперспективна, тому і запобіжні заходи з мене всі зняті. Може через те і спішив хтось в раді, дуже хотіли, щоб до того часу, бо боялися, що коли мене виправдають і я доведу свою правоту, і їм буде важко протягнути голосування про звільнення моє».

Головко фігурує в кримінальній справі про хабар

Нагадаємо, 26 червня 2023 року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали Михайла Головка на отриманні хабаря. Також повідомлялося, що затримали двох заступників голови Тернопільської ОВА − Ігоря Дем'янчука і Ігоря Гайдука. За даними слідства, вони вимагали 2,4 млн грн.

28 червня Головка арештували на 60 діб з можливістю внесення застави у 805 тисяч грн. 29 червня його випустили зі слідчого ізолятора після внесення за нього застави.

3 липня затриманий на хабарі Михайло Головко повернувся до роботи.

6 липня прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка. 

7 серпня судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду розглянули апеляційну скаргу прокурора Антикорупційної прокуратури. Голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка не відсторонили від посади.

25 жовтня Вищий антикорупційний суд не розглянув запобіжний захід для Михайла Головка. Тобто йому не продовжили особисті зобов’язання, він може покидати межі області та не носитиме електронний браслет.

26 жовтня на позачерговій сесії облради Михайла Головка звільнили з посади голови: «за» проголосували всі депутати. 

 

Читайте також:

Головка звільнили: «за» проголосували всі депутати

Облрада — без голови. Чи є вже кандидатури, які можуть зайняти це крісло?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Марія Музичка

    Думає, що з оплесками будуть його зустрічати
  • Марія Руда

    Позорище
  • Igor Syvyk

    Не знаю як цю істоту коментувати , Обнімися зі своєю одно партійкою ,і йдіть на фронт що не впасти по одинці в тилу .
  • Орест Стисло

    Так зрісся з коритом , що невідірвеш. Хіба що відстрілити ! Наволоч !

keyboard_arrow_up