Місто забуло, що є цвинтар? Тернополянка скаржиться на відсутність транспорту до кладовища на Довжанці

Місто забуло, що є цвинтар? Тернополянка скаржиться на відсутність транспорту до кладовища на Довжанці
  • Прибирати могили рідних перед Великоднем збираються чимало людей. Проте тим, кому доведеться їхати на Довжанський цвинтар чекає перепона в вигляді відсутності транспорту.
  • Чим доїхати до міського кладовища, якщо автобус курсує лише по суботах, запитують тернополяни. Що відповіли у міськраді?

— Минулого тижня я вирішила навести лад на могилах в рідних, які спочивають на кладовищі, яке на окраїні Тернополя біля с. Довжанка. Але виявилось, що доїхати туди  просто немає чим, —  розповідає Тернополянка пані Наталія.

В одну сторону жінці довелось їхати рейсовим автобусом Тернопіль-Зборів. Назад ловила "попутки", адже не всі водії автобусів хочуть підберати пасажирів.

— Раніше туди постійно курсувала маршрутка №32. Сторож кладовища розповів, що тепер він їде лише двічі на день у суботу. Але в цьому напрямків є і багато дач, люди на вихідні їдуть поратись там. Рейс перегружений, — говорить тернополянка.

Відео дня

Жінка обурюються: невже місто збідніє, якщо люди матимуть чим доїхати до могил рідних.

—  Здається Тернопіль забув, що є цвинтар. Там дуже багато поховань, а як туди доїхати —  ніхто не знає. Мені здається, місто не збідніє, якщо маршрутка ходитиме туди бодай два рази у день.

Про те чи є можливість налагодити рейсове сполучення з міським кладовищем, запитуємо у прес службі Тернопільської міської ради.

— Маршрут 32 їздить в суботу на неділю з 10.30 до 15.05. Перед святами, традиційно, кількість рейсів буде збільшено, як і збілтшиться кількість днів, у які курсує даний маршрут. Такі маршрути додаються перед Великоднем, Зеленими святами, Поминальними днями, щоб жителі мали можливість прибрати на цвинтарі та провідати могили, — відповіли на наше звернення в пресслужбі.

Окрім того в міськраді нам відповіли, що цвинтар на Довжанці знаходиться одразу поруч Львівської траси, а у цьому напрямку курсують усі маршрути, що їздять у напрямку Озерни, Зборова, Золочева, Львова, якими можуть скористатися усі бажаючі.

А у вас виникали проблеми з дорогою до кладовищ? Залишайте відповіді у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Oksana Bril

    Не одни раз просила пана Надала  звернути увагу та допомогти щодо транспорту на цвинтар в с. Підгороднє. Але марно! Перевізники , які мають тендер на марш. 27 і 11  не здійснюють рейси  до цвинтря , а свідомо ухиляються від маршруту.А страждають люди. Щоразу багато людей їде у вихідні  на цвинтар . Годинами  очікують автобус! А переважно це люди  похилого віку.
  • Василий Алтай

    Велика просьба до Надала хоч би один рейс на
    день 32 маршр. Якщо можна дорога редакція передайте...
  • Мария Гринчишин

    Ті що складають графіки, забули що вони теж там будуть. Їх Бог запитає, що доброго зробили тут для людей наЗемлі. Наш мер тоже відповість за кожен крок немічної людини, яка ледве йде на Підгороднє. Хіба не так ПАНЕ надал ?
  • Таня Черенкова

    Підгородне кладовище забули туди теж тяжко добратись 27 теж ходить дуже рідко в вихідні дні а тепер тільки сидячі місця це жах

    Таня Черенкова reply Таня Черенкова

    Так 27 іздить тільки не завжди до цвинтера навіть в вихідні

    Роман Козак reply Таня Черенкова

    Степан Коцюрка 27 їздить регулярно

    Таня Черенкова reply Таня Черенкова

    Степан Коцюрка дякую

    Степан Коцюрка reply Таня Черенкова

    Таня Черенкова туди ще має їздити 11 маршрут
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up