Митрополит Епіфаній освятив храм «Вознесіння Господнього» у Тернополі

Митрополит Епіфаній освятив храм «Вознесіння Господнього» у Тернополі

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній завітав до Тернополя. Він перебуває у місті з 30 травня до 1 червня. Глава Православної церкви України взяв участь в освяченні храму Вознесіння Господнього, що на проспекті Злуки та звернувся до тернополян. Як усе відбувалося?

Від ранку біля церкви Вознесіння Господнього почали збиратися тернополяни на службу та звершення освячення храму. Багато тернополян прийшли цілими сім’ями та з дітьми.

Розпочалась служба о 9:00. Частина людей не помістилась у церкві та молилися на вулиці. Багато тернополян прийшли до церкви у вишиванках.   

Відео дня

Звершував освяцення церкви Митрополит Епіфаній. Під час промови він нагадав про необхідність молитви та відвідування храмів, особливо у цей важкий для України час.

– Ми повинні постійно та невтомно зростати і вдосконалюватися. Храм – це особливе місце, де ми черпаємо божественну благодать. Коли ми відчуваємо цей дотик благодаті у своїй душі – тоді ми відчуваємо умиротворення та піднесення. Найвище людське щастя – перебувати з Богом. Тільки в храмі ми маємо можливість через посередництво священника отримати прощення наших гріхів від самого Бога. Тут людина духовно народжується, – каже Митрополит.

Епіфаній закликав єднатися в цей непростий час та мати віру у нашу перемогу. Ми вже здобули духовну перемогу над ворогом і її треба довершити перемогою на полі бою – каже він. Також глава Православної церкви України звернувся до тернополян та закликав молитися за наших захисників, які зараз боронять нас від ворога, та за тих, кого вже з нами немає.

– Ми молимося за наших захисників, наших новітніх героїв, які там, на фронті, боронять наше мирне небо. Сьогодні у Тернополі ми маємо мир, хоча повсякденно чуємо про повітряні тривоги. Але ми захищені, бо маємо таких достойних героїв, які нас боронять. Ми повинні за це постійно пам’ятати та не забувати, що хтось, там, на передовій, страждає. В окопах вони відчувають нашу духовну підтримку. Спілкуючись з нашими славними воїнами я чую про їх потребу та прохання молитви. Вони відчувають нашу підтримку. Я закликаю всіх вас підносити наші молитви за наших героїв, воїнів та згадувати у молитвах тих, хто віддав своє життя з великої любові до батьківщини та кожного з нас. Нехай Господь упокоїть душі загиблих у Царстві Небесному, а нам дарує силу, терпіння і наснагу далі рухатись до повної перемоги.   

 

 

 

Також Предстоятель Православної Церкви України звершив закладення наріжного каменя під будівництво храму на честь святого Архистратига Михаїла в селі Чистилів Тернопільського району.

А 1 червня в рамках триденного візиту Предстоятеля о 9:00 год.відбудеться Божественна літургія у кафедральному соборі святих рівноапостольних Костянтина та Єлени м. Тернопіль (вул. М. Тарнавського-Київська).

 

Читайте також:

Предстоятель ПЦУ Епіфаній звершив закладення наріжного каменя під будівництво храму в селі Чистилів

Релігійна громада на Тернопільщині отримала особливий статус

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up