Партнер рубрики Події

Мобілізація в Україні: законопроєкт не буде голосуватись у нинішньому вигляді — Подоляк

Мобілізація в Україні: законопроєкт не буде голосуватись у нинішньому вигляді — Подоляк

Законопроєкт про мобілізацію в Україні не буде голосуватися у нинішньому вигляді.

Законопроєкт щодо мобілізації в Україні буде змінено і тільки потім винесено на голосування Верховною Радою.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону, повідомляє РБК-Україна. 

За словами Подоляка, не зважаючи на скандал, який виник навколо законопроєкту, його врегулюють з урахуванням «правильних нормативних позицій».

Відео дня

«Чи буде він (законопроект — ред.) в такому вигляді? Ні, безумовно, для того і вноситься певний законопроект — для обговорення. Після того, як буде все враховано, будуть внесені відповідні зміни, ми отримаємо більш-менш оптимальний законопроєкт, який враховує, що в нас довга, масштабна, інтенсивна війна, і рф не буде десь там зупинятись, вона буде тиснути, доки не програє цю війну. Мені подобається, що в демократичному суспільстві все це обговорюється», — сказав він.

Подоляк вважає, що закон про мобілізацію, який зараз використовують в Україні, «не відповідає нинішнім реаліям». Саме тому він потребує доопрацювання.

«Законопроєкт буде обговорено і врегульовано так, щоб там були відповідні правильні нормативні позиції. Після цього, безумовно, парламент буде його голосувати в першому, другому читанні, і будемо мати новий закон про мобілізацію», — підкреслив він.

Законопроєкт про мобілізацію

Нагадаємо, у понеділок, 25 грудня, Кабмін вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонується запровадити низку змін до процесу мобілізації та рекрутингу.

Зокрема, документ передбачає значні обмеження для ухилянтів — їм хочуть заборонити розпоряджатися своїм та придбати нове рухоме та нерухоме майно і не тільки.

Також у новому законопроєкті про мобілізацію йдеться про те, щоб дозволити звільнення захисників після 36 місяців безперервної служби.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як на законопроєкт про мобілізацію відреагував Президент України Володимир Зеленський.

 

Читайте також:

До Верховної Ради внесли законопроєкт про зміни щодо мобілізації

Зеленський відреагував на законопроєкт про мобілізацію

Хочуть мобілізувати ще 450 тисяч людей, - Зеленський про новий мобілізаційний план

Близько тисячі військовозобов’язаних з Тернопільщини утекли за кордон за допомогою системи «Шлях» — прокурор

Раніше ухилянтам на Тернопільщині давали «умовно», тепер відправляють в тюрму

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Григорий Чернявский

    Щодо відстрочки . Треба надати право інваліду 1 -2 групи самому обирати доглядальника . Це право людини . І ця людина вразлива -  це інвалід . А то виходить місце в автобусі уступили і одночасно поклали свій чемодан на голову . Ну якось так . Хотіли як краще , а отримали як завжди . Проєкт в редакції від Безуглої був справедливіший  . він враховував право інваліда .
  • Павло Тернопіль

    Подоляк вже наговорив на пожиттєвий термін як мінімум.З його слів і розповідей Арестович класний хлопець(всі вже зрозуміли який) і так дальше…

keyboard_arrow_up