Партнер рубрики Події

"Мріяла про сім'ю та двох дітей": друзі і рідні вбитої тату-майстрині розповіли, якою вона була

"Мріяла про сім'ю та двох дітей": друзі і рідні вбитої тату-майстрині розповіли, якою вона була

Тетяні Підвашецькій було 27. З чоловіком вони розлучені. Жінка жила у власній квартирі на "Алясці" з двома котами. Займалася тату, мала свій салон. Не пила алкоголю та не курила. Любила малювати та мультфільми. Займалася карате. Мріяла про сім'ю.  Так про неї говорять подруги та дідусь. 

Коли відбудеться похорон - поки невідомо. Зараз рідні чекають на повернення мами Тетяни із Нової Зеландії та бабусі з Італії. Тетяна була єдиною дитиною в сім'ї. Друзі кажуть, що батькові про трагедію повідомили.

Як розповідає подруга Тетяни Маріна Ковальчук, яка проживає в Запоріжжі, з чоловіком Тетяна розлучилася у 2016-ому. Але вони ще жили разом, як друзі. В січні 2019-ого чоловік з'їхав від неї і повернувся додому на Вінниччину. Тому в ніч вбивства його поруч не було.  Вони мали свій тату-салон на просп. Бандери, а після роз'їзду Тетяна у ньому працювала сама. 

- Ми добре дружили, щодня спілкувалися, - розповідає Маріна. - Таня не курила, не пила, багато малювала і любила мультфільми. Слухала рок і була запрошеним гостем на фестиваль "Файне місто", робила тату там. Таня добре знала англійську. Тату почала займатися років п'ять тому.  Вона жила з двома котами. Бабуся та мама - за кордоном. 

Відео дня

17 квітня вона мала їхати в Москву, причину друзі знають, але не називають. Кажуть, що це особисте і не знають, чи Таня хотіла би про це говорити. 

Ще одна подруга Тетяни Юлія розповідає, що загибла була дуже доброю дівчиною, вела цілковито здоровий спосіб життя.

- Окрім тату, вона ще займалася вокалом, колись співала в рок-гурті, взагалі вона була творчою яскравою особистістю, - розповідає подруга. - Дуже любила милі рожеві речі, що, на мою думку, прикрашало її дівчачу натуру. Знайомі були ми приблизно вісім-дев'ять років. Останнім часом дуже зблизилися, вона захотіла поділитися зі мною всіма своїми секретами та проблемами, відкрила мені душу. При останній нашій зустрічі вона сказала багато хорошого, говорила, що її життя дуже налагоджується і вона щаслива. Я була дуже рада за неї і пообіцяли одна одній частіше бачитися. Коли на другий день після зустрічі я дізналась про трагедію, мені в серці стало холодно, мені шкода що до інциденту ми так мало бачилися, дуже важко стикатися з таким. 

Інша подруга - Ірина Байдюк розповідає, що ніколи нічого не чула про підозрюваного Андрія від Тані. Тільки бачила його в програмі "Говорить Україна" кілька років тому. Саме у тій програмі йшлося про його зміни. Колишній чоловік Тетяни Руслан "заливав" йому очі.

- Вона була дуже світлою, доброю та наївною людиною. Як дитина, - розповідає Ірина. - Творча. Дуже гарно малювала, співала, закінчила музичну школу. Мрія про сім'ю та двох дітей. Ніколи ні на кого не тримала зла, щоб їй хто не зробив. Останні свої тату-роботи вона зробила мені та моїй мамі. 

Бояться, що "відмажуть"

І друзі, і дідусь Тетяни кажуть, що жінка не відчинила би двері підозрюваному. Бо вони з колишнім чоловіком перестали спілкуватися з Андрієм кілька років тому.

- Вона не сприймала його відколи той почав приймати наркотики, - каже Ірина. - Бо Таня не пила і не курила. За все життя вони випила кілька коктейлів. Побачила, що та людина просто котиться вниз і сказала Русланові, колишньому чоловікові, що не хоче з ним спілкуватися. І вони вирішили обмежити спілкування з Андрієм. Той приходив, ночував під дверима, стукав у двері, але вони не відкривали. Вони не були друзями. А десь два тижні тому я фарбувала їй волосся і просто щось згадала того Андрія. Питаю, що там він. А вона сказала: "Приймає" він і все. Гнила людина, від таких треба бути осторонь." 

Тетяну, як повідомляла поліція, вранці 16 квітня у її квартирі знайшла подруга мами та майстер, який робив ремонт. Дідусь дівчини каже, вона, напевно, оборонялася. Про це свідчить багато крові у квартирі, на стінах, на підлозі.

- Він її ножем вдарив, - каже дідусь Анатолій Невожай. - Але сама вона каратистка, якби вона сподівалася, то зім'яла б його. Вона хоч і худенька, але сильна. В квартирі робили ремонт, вона жила в мене кілька тижнів. Я її напередодні ще не хотів відпускати і вона боялася чогось, так ніби відчувала. 

Хоча на суді підозрюваний сказав, що дружив з Тетяною і прийшов у ту ніч до її колишнього чоловіка. 

Дідусь переживає, що підозрюваного у вбивстві її онуки "відмажуть", бо в нього багаті та впливові батьки. 

Нагадаємо, 27-річну тату-майстриню вбили у квартирі на вулиці Курбаса,9 16 квітня. Того ж дня підозрювати у вбивстві почали 25-річного Андрія Горбатюка. Поліція подала у розшук. Вчора чоловіка затримали у Львові. 18 квітня в суді йому обирали міру запобіжного заходу.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Marcus Aurelius

    Помітив таку фразу: "Приймає. Гнила людина, від таких треба бути осторонь".
    Людям не залежним від важких наркотиків здається що наркозалежні - люди гнилі, ліниві, без сили волі ітд. Насправді стан сформованої залежності - це захворювання, непереборний потяг на психологічному рівні і фізіологічному. Непереборний. Тому не треба хворих людей блеймити що вони не можуть взяти себе в руки і зцілитись. Їх потрібно лікувати в стаціонарних закладах. Їм потрібна допомога. І ніколи не надійтесь перед черговим прийомом цікавих субстанцій що зможете потім легко кинути. https://en.wikipedia.org/wiki/Substance_dependence

  • Funny

    Якось дивно. Декілька років не спілкувалися, а яким чином він потрапив до квартири? Не знаю дівчину особисто, але її смаки на картинки з постійними вбивствами, агресивна музика, яку вона любила, якось не в'яжуться з образом дитячої невинності
  • Аня Денисюк

    Співчуваю рідним.
  • Аня Денисюк

    Жалко Як хороша людина померла. але чому брати роботу на дім не знаючи добре людину.

    Новини Тернополя - 20 хвилин reply Аня Денисюк

    Oksana Kozak Popaduyk Друзі Тані кажуть, що не було ніякої дівчини.

    Oksana Kozak Popaduyk reply Аня Денисюк

    Аня Денисюк ви чули зо дідусь Тані говорив журналістам? Таня хотіла з ним спілкуватись і нк відчиняла йому двері. Але того вечора він прийшов з дівчиною і тому йому відкрили

    Аня Денисюк reply Аня Денисюк

    Та що дупи. Клієнт є клієнт якого   хера  кликати до себе якщо ти сама!

    Olexandr Ivantsiv reply Аня Денисюк

    Аня Денисюк , наскільки відомо - вони вже декілька років знайомі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up