Партнер рубрики Події

«Мрію побачити та обійняти брата живим»: у Тернополі вийшли на підтримку полонених

«Мрію побачити та обійняти брата живим»: у Тернополі вийшли на підтримку полонених
  • «Не мовчіть, бо полон вбиває!» Під таким гаслом у центрі Тернополя провели чергову акцію на підтримку військових, які досі перебувають в полоні.
  • Кілька місяців, пів року, рік та майже два роки – це щоденні знущання та тортури.

О 16.00 рідні військовополонених вже збираються у центрі міста. Кожен має при собі чи плакати, чи прапори. Це допомагає привернути увагу більшої кількості пересічних людей.

«Полон вбиває», «Свободу полоненим», «Волю морпіхам», «Де Азов?», «Вони ще у полоні», «Бути їхнім голосом» – написали на плакатах. Мітингувальники закликали водіїв сигналити, якщо підтримують акцію. Автомобілісти, які проїжджали повз, так і робили. Сигналили й водії громадського транспорту.

Відео дня

В однієї з учасниць акції пані Ілони з травня 2022 року в полоні перебуває брат Сергій. Він воював у бригаді «Азов», після виходу із «Азовсталі» росіяни захопили його разом з іншими бійцями у полон. Жінка каже, вже майже два роки не чула та не бачила свою рідну людину і від цього неймовірно боляче.

— Сергій став на захист Маріуполя 24 лютого 2022 року. Наскільки мені відомо, під час бойових дій він отримав контузію та опіки тіла. Це сталося в той момент, коли разом з побратимами переправлялися на човні. Що з ним наразі – не знаю. Жодного листа, повідомлення, дзвінка від нього не було, — каже переселенка з Маріуполя.

Пані Ілона закликає людей не бути байдужими до тих, хто захищав нашу Україну від росіян. Ми маємо якомога скоріше та швидше витягнути їх з російських тортур.

Регулярно до таких акцій долучається й пані Аліса. Зі слів дівчини, спочатку приходили, аби просто підтримати рідних, достукатися до влади. А нещодавно дізналася, що серед полонених є її товариш, який довгий час вважався безвісти зниклим.

— Треба брати плакати, прапори і показувати нашій владі, всьому світу, що ми не є байдужими. Ми не забули про захисників, ми хочемо всіх повернути додому. Вони потрібні нам, потрібні своїм сім’ям, — каже дівчина.

Схожі акції 30 та 31 березня провели в Полтаві, Дніпрі, Вінниці, Харкові, Черкасах, Миколаєві та інших.

 

Читайте також:

Президенте, врятуйте тата з полону! 10-річний Марк з Маріуполя просить допомоги у Володимира Зеленського

Повернувся майже через два роки з російського полону: у Тернополі діти чекають батька

«Молилися, аби повернувся живим»: на Тернопільщині діти дочекалися тата з російського полону

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Γαληνα Μουρατιδυ Μουρατιδου

    Підтримую

keyboard_arrow_up