На Білогірській планують побудувати гуртожиток для студентів ТНТУ ім. Пулюя

На Білогірській планують побудувати гуртожиток для студентів ТНТУ ім. Пулюя
  • Гуртожиток на 400 місць планують побудувати на території ТНТУ ім. І.Пулюя.
  • На засіданні сесії Тернопільської міської ради 6 червня затвердили проект землеустрою та додали до землі під будівництво гуртожитка ще 0,15 га землі університету під майбутнє будівництво.

- Зараз у нас надзвичайна ситуація із забезпеченням наших студентів гуртожитками, - каже проректор з адміністративно-господарської роботи та будівництва університету Василь Клепчак. - Наші діти проживають у чотирьох сторонніх організаціях. Тому ми звернулися у міську раду з проханням про виділення дозволу на відведення земельної ділянки на вул. Білогірській перед нашим спорткомплексом. Мова йде про будівництво гуртожитку на 400 місць для студентів на нашій земельній ділянці. 

Документи на будівництво гуртожитків, за словами проректора, вже погодили з Міністерством освіти і науки України. 

До міськради представник університету звернувся із проханням затвердити проект землеустрою, щоб мати змогу продовжувати роботу із розробки проектно-технічної документації. 

Відео дня

- Я знаю, що в депутатів виникало питання про те, що там може бути збудовано житловий будинок, - сказав Сергій Надал.

Пан проректор таке твердження заперечив. 

- Перед будівлею нашого спорткомлексу будується гуртожиток, - сказав Василь Клепчак. - Це державні землі, державне підприємство. Ми не маємо права будувати там що-небудь інше. 

За проект проголосували 26 депутатів. 

Василь Клечак каже, що наразі точних дат початку будівництва немає, а мова йде лише про розробку проектно-кошторисної документації.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up