Партнер рубрики Події

На «Дружбі» навчали населення, як пережити блекаут

На «Дружбі» навчали населення, як пережити блекаут

У Тернополі на масиві «Дружба» мешканців двох багатоповерхівок навчали, як діяти в умовах критичної ситуації та блекауту.

Ще одне навчання на випадок відсутності газу, води, електрики та тепла відбулося на масиві «Дружба».

Про це 18 листопада повідомив на своїй сторінці в соцмережі міський голова Тернополя Сергій Надал.

Цього разу евакуація відбувалася для мешканців будинку за адресою вул. Іванни Блажкевич, 5 та вул. Іванни Блажкевич, 7. Пункт тимчасового проживання населення знаходився у Тернопільському економічному ліцеї імені Іванни Блажкевич. 

Відео дня

У міській раді зазначають, що у випадку критичної ситуації у цьому пункті для тернополян буде забезпечено функціонування польової кухні, медичного кабінету, кабінету психологічної підтримки, а також облаштовано місця для проживання людей. Там зроблено запаси води, продуктів, побутової хімії, є подовжувачі для зарядки телефонів та інші потрібні речі.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що навчання для тернополян систематично проводять від 12 жовтня. Представники міської влади спільно з рятувальниками, правоохоронцями та головами ОСББ оглядають підвальні приміщення, комунікації, а також найближчі пункти масового перебування, і навчають як діяти в критичній ситуації населення і відповідні служби.

Також ми розповідали, як пройшли навчання на Східному та Сонячному масивах.

Довідка
У Тернополі, за інформацією міської ради, на базі освітніх закладів розгорнуто 12 пунктів для  проживання громадян у разі відсутності газу, електроенергії, централізованого тепло- та водопостачання. Для налагодження роботи цих пунктів у разі надзвичайних ситуацій на об'єктах критичної інфраструктури, в місті проводяться відповідні навчання.

 

Читайте також:

Чи готуються тернополяни до можливих блекаутів? Ми запитали

Без тепла, води та каналізації: тернополянам розповіли, куди звертатися під час блекаутів

У Тернополі відбулися навчання, як діяти при блекауті (РЕПОРТАЖ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up