Партнер рубрики Події

На Дружбі відновили фасад мобільного укриття: який вигляд має тепер?

На Дружбі відновили фасад мобільного укриття: який вигляд має тепер?
  • Фасад мобільного укриття, що на вулиці Дружби, почав облущуватись та обсипатися уже за кілька тижнів після встановлення захисної споруди. У міській раді пообіцяли, що недоліки виправлять.
  • Чи відновили фасади інших укриттів? Ми перевірили.

Журналісти «20 хвилин» неодноразово перевіряли, у якому стані мобільні укриття на зупинках. На жаль, деякі захисні споруди використовують як туалети чи місця для розпивання алкоголю.

Читайте також:

В укриттях влаштовують застілля та туалети: ми перевірили захисні споруди біля зупинок

Відео дня

Порозтирали віником по підлозі... Як після нашого експерименту прибирали укриття на зупинках

Також почала обсипатись штукатурка з фасадів деяких укриттів. Як свідчать дані на сайті державних закупівель – загалом місто витратило 2 975 000 гривень за 10 захисних споруд. Це майже по 300 тисяч за укриття.

Ми звернулися до міської ради з інформаційним запитом та запитали, які укриття мають відремонтувати та чи використовуватимуть кошти міського бюджету. Як нам повідомили, два укриття з десяти потребує відновлення фасаду. Це укриття біля зупинки на вулиці Дружби та на проспекті Степана Бандери. Також запевнили, що відновлюватиме стан укриттів виконавець робіт за власний рахунок у межах гарантійних зобов’язань.

Штукатурку зняли та нанесли нову. Тривалий час укриття були з білими стінами. Тепер на фасаді захисної споруди на вулиці Дружби з’явились малюнки. Укриття тепер має такий вигляд, як після встановлення. Лише трохи відрізняються відтінки кольорів фарби.

На укритті є інформаційна табличка. Мобільні захисні споруди розраховані на 20 осіб.

Однак всередині порядок так і не навели. Ми побачили брудну підлогу, купу дрібного сміття – папірці, недопалки, кришки з пляшок.

А от фасад укриття на проспекті Бандери і досі не відновили. Стіни лише поштукатурили. Поруч триває будівництво приміщень торгівельного призначення, громадської вбиральні та зупинки громадського транспорту.

Чи користувались ви мобільними укриттями під час повітряної загрози? Чи задоволені їх станом? Пишіть у коментарях!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Teren Teren

    Лисе мудило з бандою видумало собі ще одну схемку. А що, то ж не фонтан, то ж "укриття". Правда в тому "укритті" ще ніхто під час тривоги і не думав ховатись. А бабла вже пішло, а скільки ще піде...

    До речі, то "укриття" просто небезпечне, бо при вибуху поряд навіть ручної гранати невідомо чи воно не розсипеться. Мало того, від рекошету уламків там точно всередині точно мало хто не врятується.
  • Наталія Сташевська

    Яка вартість такого укриття і чи можна їх поставити біля шкіл, щоб  всі діти могли навчатися очно?

    Ввсиль Дмитрук reply Наталія Сташевська

    Наталія Сташевська то точно укриття????
  • Микола Шкарупа

    А що вже прослужив з десяток років?Та як так можна?
  • Читач09

    Цирк

keyboard_arrow_up