Партнер рубрики Події

На фронті загинув «Артурчик» з Тернополя відомий митець Артур Сніткус

На фронті загинув «Артурчик» з Тернополя відомий митець Артур Сніткус

Артуру Сніткусу було 36 років. Він загинув 7 червня під час виконання бойового завдання у Донецькій області. Вічна пам'ять герою.

Трагічну звістку повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

 — З глибоким сумом повідомляємо, що загинув під час захисту України воїн Сніткус Артур Романович (13.05.1988 р.н.). Герой віддав своє життя 7 червня під час виконання бойового завдання у Донецькій області. Співчуваємо всім рідним та близьким захисника. Щиро розділяємо біль утрати та схиляємо голови в глибокій скорботі. Вічна пам’ять нашому захиснику,  — йдеться в повідомленні. 

Артур Сніткус загинув на фронті | Life

Відео дня

У соцмережах тернополянина згадують друзі та знайомі

Артур Сніткус народився 13 травня 1988 року в Тернополі. У своїй творчості проявляв себе як відкрита квір-персона, постійно долучався до мистецьких майстерень у Києві, Одесі та інших містах.

— Відкриваю стрічку і читаю «загинув Артурчик». Це ім'я викликало асоціації з минулого тернопільського життя. І дідько, це виявився саме той відомий у Тернополі Артурчик, Артур Сніткус... Людина, яку ніколи не уявила б на фронті. У прадавні тернопільські роки він працював зі мною як стиліст. Зробив з мене блондинку, а потім, поступово, руду, якою я й залишилася. Сварив за те, що лінуюся робити макіяж. Обожнював вечірки, клубну культуру і отето всьо (тоді, коли це ще подобалося й мені). Був таким котиком-котиком. Як же боляче це все...Світла пам'ять... Честь, — пише медіатренерка Olga Yurkova.

У рідному місті його знали як чудового стиліста.

 — Артурчику, спочивай з миром та силою. Ти наш душевний легендарний ангел. Ікона українського квір-андеграунду. Твій прекрасний голос завжди був сповнений енергії та сили, який ми назавжди збережемо в наших серцях у пам’яті про тебе, — написала координаторка культурних проєктів Наталія Мартиненко.

За попередньою інформацією кортеж «На щиті» у Тернополі зустрічатимуть завтра. Деталі повідомимо згодом. 

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що війна забрала життя героїв Юрія Дударчука з Підволочиська та Володимира Новоринського з Козівської ОТГ

Читайте також:

Тернопільщина втратила двох героїв Анатолія Копанєва та Руслана Боднара

Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина

У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв

Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Марія Найдух

    Вічна і світла пам'ять Герою України, низький уклін.
  • Валентина Густій Сердюкова

    Царство небесне вічна пам'ять Герою.. щирі співчуття рідним..
  • Любов Копилова

    Вічна пам'ять Герою!
  • Марія Кулакова

    Царство небесне герою

keyboard_arrow_up