Партнер рубрики Події

На Микулинецькому демонтують залишки радянського меморіалу: який вигляд має Пантеон Героїв

На Микулинецькому демонтують залишки радянського меморіалу: який вигляд має Пантеон Героїв

На території, де планують облаштувати «Пантеон Героїв», де ховають загиблих у російсько-українській війні, тривають підготовчі роботи. Журналісти «20 хвилин» дізналися, який вигляд має територія наразі.

На могилах загиблих військових вастновлюють однакові пам’ятники у вигляді хрестів. На них вказані імена захисників, дати народження та загибелі, а також місце для фотогорафії. На іншій частині майбутнього пантеону, де наразі ховають загиблих, роботи з облаштування пам’ятників ще не починали.

Відео дня

Поруч раніше був радянський меморіал загиблим у Другій світовій. А також братські могили. Однак його демонтували, а останки солдат ексгумували. Їх планують перепоховати на міському кладовищі біля села Довжанка. Туди ж планують встановити радянські пам’ятники та монументи, які демонтували.

Наразі демонтують останній постамент зі словами «Ніхто не забутий, ніщо не забуто» потріскані та обсипаються.

На місці, де була братська могила та пам’ятники – перерита земля та гори піску.

Як свідчать дані на сайті державних закупівель, спеціалізоване комунальне підприємство «Ритуальна служба» замовили виготовлення робочого проєкту по облаштуванню Пантеону Героїв з каплицею.

Ці роботи обійдуться в 158 395 гривень. Розроблятиме робочий проєкт підприємиця Олександра Джула. Як свідчать дані аналітичної платформи YouControl, вона зарєстрована уже 15 років і основний вид її діяльності у сфері архітектури. Також «Ритуальна служба» замовляла у підприємиці розробку ескізного проєкту Пантеону Героїв у листопаді 2023 року за 78 623 гривні.

Відповідно до концепції військового кладовища, поховання будуть в одному стилі. Також облаштують меморіал з іменами усіх загиблих у російсько-українській війні. Відремонтують головну алею до місць поховання, вхід до кладовища та збудують капличку, де зможуть проводити поминальні служби.

Читайте також:

Останки радянських воїнів у Тернополі викопають і перенесуть на край іншого кладовища – подробиці

Встановлюють пам'ятники та продовжують ексгумацію радянських військових: який вигляд має Пантеон Героїв у Тернополі

Це наш обов’язок — гідно провести Героїв. Що робити і як поводитись, поділився отець Олексій Філюк

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Haly

    А через пару років демонтуватимуть сьогоднішніх солдатів які поклали життя за наш захист.
  • Людмила Людмила

    Навіщо було робити такі величезні хрести? Щоб можна було більше грошей вкрасти? Їхній вигляд на фото просто жахливий.
  • Читач35

    Із цих хрестів видно,смакнашої влади,щире бажання увіковічнити память наших СЛАВНИ ГЕРОЇВ.на віки.Працюємо за принципом:"Після мене хоч потоп".Очевидно втрата рідних дітей,не зачепила ні одного можновладця.І хотіли б вони,щоб таке страховисько стояло на могилі рідної дитини,тата,мами,сестри,брата і т.д. і т.

    Даруйте,вже скільки можно "прославляти нашеМІСТО на всю Україну.
  • Читач16

    Просто жах!!! Думаю якби там були поховані родичі Надала інших нардепів,вони б цього не зробили.Можна було зняти радянську символіку і залишити Героїв на місці.

keyboard_arrow_up