На ринках Тернопільщини забракували майже пів тонни овочів і фруктів

На ринках Тернопільщини забракували майже пів тонни овочів і фруктів

На що звертати увагу при придбанні продуктів харчування, пояснили в Держпродспоживслужбі.

Значне підвищення температури повітря та сезонність сприяє підвищенню виникненню отруєнь та поширенню спалахів гострих кишкових інфекцій.

Спеціалісти Держпродспоживслужби Тернопільщини закликають жителів області дотримуватися правил особистої гігієни, належним чином здійснювати термічну обробку продуктів та дотримуватися технології приготування страв, повідомляє пресслужба установи.

Купуючи продукти на агропродовольчих ринках, в супермаркетах чи роздрібній мережі варто дотримуватися основних правил:

Відео дня
  • при закупівлі продуктів харчування на агропродовольчих ринках необхідно переконатись, що дана харчова продукція пройшла ветеринарно-санітарний контроль;
  • переконатись, що у продавця ринку є експертні висновки відомчої лабораторії ветсанекспертизи ринку на продукцію, яку ви плануєте придбати;
  • не купуйте харчові продукти на тротуарах посеред вулиці, на стихійних ринках чи в несанкціонованих торгівельних точках, де відсутній  державний ветеринарно-санітарний контроль за безпечністю підконтрольної продукції.
  • на етикетці продуктів харчування, готових страв чи напівфабрикатів, повинна бути інформація: назва підприємства, адреса виробничих потужностей, склад вмісту, спосіб приготування, дата і номер партії виробництва.
  • не купуйте швидкопсувних продуктів харчування, або готових страв з м’яса чи риби, які зберігаються по за холодильними камерами та під прямими сонячними променями.

Довідка. У квітні цього року лабораторії ветсанекспертизи на ринках не допустили до реалізації на агропродовольчих ринках Тернопільської області 732 кг харчових продуктів в асортименті, а саме:

  • М'ясо свинини - 21 кг;
  • Молоко та молочні продукти - 125 кг;
  • Овочів та фруктів - 425 кг;
  • М’ясних виробів в асортименті - 143 кг;
  • Риби та рибопродуктів - 5 кг.

Читайте також Полуниця – по 200, лохина – майже по 800! Які ціни на несезонні фрукти та овочі у Тернополі (ГРАФІКА)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Olga Boyko

    Та ви що ? 21 кг м'яса ?

    Там мінімум третю частину треба викидати !10 разів заморожене!

    А ці кури ,які продають в м'ясного відділі на столах рядом з свининою - Жах!

    Вся птиця- чорна ,перемерзла , мінімум тиждень можуть продавати !

    Ганьба вам , контрольні служби !!!
  • Читач25

    "не допустили до реалізації на агропродовольчих ринках Тернопільської області 732 кг харчових продуктів..." ну прям супер-пупер охоронці нашого життя... Уявіть, скільки барахла ми через них зїли, якщо на всю область лише 700 кг продуктів було забраковано? Певно викинули то що вже повністю розклалось і ну ніяк не можна було не побачити...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up