Партнер рубрики Події

На суд у справі грузина-«сутенера» не допустять громадських активістів (ОНОВЛЕНО)

На суд у справі грузина-«сутенера» не допустять громадських активістів (ОНОВЛЕНО)
В Апеляційному суді сьогодні, 15 жовтня, провели судове засідання у справі грузина Шалви Стояна, якого суд першої інстанції засудив до шести років тюрми за сутенерство. Утім, активістам, які підозрюють що справу проти іноземця сфабрикували, на нього потрапити не вдалось.


Громадянина Грузії намагається підтримати відомий у Тернополі борець «із  системою», активіст Віталій Сороколіт. Із Стояном він познайомився в ізоляторі тимчасового тримання, де і ознайомився із процесуальними документами. Після цього зробив висновок – справу міліціонери розкрутили задля «виконання плану». Про це ми писали у статті «Активісти вважають, що справа грузина-сутенера – сфабрикована».

- Вийшло сьогодні дуже цікаво: усіх тих громадян, які прийшли підтримати Шалву, на вході відправляли в один і той же зал, - каже Віталій Сороколіт. – Ми дочекались уже 13-ї години, зрозуміли, що усі інші справи, призначені на сьогодні у цьому залі, розглянули. Почав з’ясовувати і виявилось, що усім нам сказали іти в один зал, а засідання провели в іншому залі. 

Про проведення засідання пану Сороколіту повідомив згодом адвокат грузина. Він разом із активістами очікував початку судового засідання в одному залі, однак після дзвінка на мобільний вийшов із приміщення.

- Як повідомив він мені, наступне засідання буде 22 жовтня, - додає пан Сороколіт. –Але його нібито проведуть у закритому режимі.

Інформацію про закрите засідання підтвердив "20 хвилин" і власне захисник. За його словами, суд першої інстанції також проводив засідання у закритому режимі. Причина такого рішення  полягає у тому, що  у справі  чимало інтимних моментів, які стосуються не тільки життя  його клієнта. Від коментарів щодо суті  справи на час розгляду апеляційної скарги захисник утримується.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up