Курей, яких привезли на Тернопільщину із карантинної зони Вінничини, через пташиний грип утилізують

Курей, яких привезли на Тернопільщину із карантинної зони Вінничини, через пташиний грип утилізують

У Тернопільській області впроваджують заходи щодо запобігання пташиного грипу та африканської чуми свиней.

Ситуацію щодо пташиного грипу та шляхи запобігання спалахам захворювання обговорили 23 січня на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тернопільській обласній державній адміністрації, повідомляє пресслужба обладміністрації. Її учасники обговорили епізоотичну ситуацію в Європі, Україні та в області.

Про загрозу поширення пташиного грипу та шляхи його недопущення доповів начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в області Володимир Марків. 

Нагадаємо, що перші спалахи захворювання зафіксовані на території Вінницької області на одній з птахофабрик.

Відео дня

Читайте також Не купуйте курятину та яйця з рук: Держпродспоживслужба
 

За словами Володимира Марківа, відомо що на птахопереробне підприємство, яке функціонує на території нашої області для забою завезли курей з карантинної зони Вінничини. Аби не допустити поширення пташиного грипу у нас, члени Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній райдержадміністрації прийняли рішення утилізувати дану партію курей. Відповідно, було проведено комплекс протиепізоотичних заходів, дезінфекцію приміщень, а працівникам провели роз’яснювальну роботу. Загрози поширення небезпечної недуги немає.

Володимир Марків доповів і про епізоотичну ситуацію в Європі, Україні щодо африканської чуми свиней та методи профілактики захворювання. На сьогоднішній день ситуація є благополучною щодо АЧС в області, але варто вживати ряд профілактичних заходів та проводити роз’яснювальну роботу серед населення. 

Нагадаємо, напередодні Держпродспоживслужба застерегла українців не купувати курятину і яйця в місцях стихійної торгівлі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Oksana Dovgan

    Навіщо привезли заражені кури з Вінниці, що там не можна було їх знешкодити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up