Партнер рубрики Події

На Тернопільщині вже 80 добровольців «Люті» призначені на посади. Відбір триває

На Тернопільщині вже 80 добровольців «Люті» призначені на посади. Відбір триває
  • У Тернопільській області триває рекрутингова кампанія з відбору добровольців до штурмової бригади Нацполіції «Лють».
  • Заявки на вступ до неї подали півтисячі охочих, 80 новобранців вже призначені на посади.

Серед п’яти сотень добровольців «Люті» є і новачки військової справи, і ті, хто має бойовий досвід  та бажання ним ділитися з іншими. Зараз вони проходять фізичну і бойову підготовку перед найвідповідальнішим – військовим екзаменом.

Про це розповідають у Головному управлінні Нацполіції в Тернопільській області.

Відео дня

Командир взводу штурмової бригади «Лють» Олег Котик розповідає, що пріоритет у відборі, звичайно, надається тим кандидатам, які мають військовий або бойовий. Адже основні завдання, які стоятимуть перед бійцями – це штурмові дії на передових позиціях і зачистка населених пунктів.

«Якщо людина за професією хороший водій чи автомеханік, професіонал в IT, то такі нам теж потрібні. Із задоволенням приймемо до своїх рядів медиків, особливо, якщо вони готові вчитись на парамедиків. Насправді, головне – мотивація, а досвід напрацюється», – додає Олег Котик.

Командир також звернув увагу, що початкова зарплатня для штурмовиків становитиме 32 тисячі гривень. Ця сум зростатиме з кожним бойовим виходом.

До штурмової бригади виявив бажання приєднатись і вмотивований тернополянин. Він з березня 2022 року проходив вишкіл у добровольчому батальйоні «ТОР» в обласному центрі:

«Нашою задачею була охорона об’єктів критичної інфраструктури, чергування на блок-постах. Нас вчили і військовій підготовці, правилам поведінки зі зброєю».

Тепер він прагне стати одним із штурмовиків.

«Лють» порекомендували мені як один з кращих підрозділів, де цінують людей і проводять комплексне навчання», – говорить доброволець.– А війна закінчиться нашою перемогою, коли вийдемо на адміністративні кордони 1991 року».

Набір до штурмової бригади триває. Той, хто ще хоче поповнити ряди спецпідрозділу Нацполіці може подати заявку на вступ.

Довідка:

Заявки для вступу в бригаду можна подати онлайн, на сайті storm.mvs.gov.ua або ж у Центрах надання адміністративних послуг, що працюють у Бережанах (вул. Банкова, 3), Чорткові (вул. Тараса Шевченка, 21), Теребовлі (вул. Князя Василька, 104 А), Кременці (вул. Шевченка, 56) та в Тернополі (вул. Острозького, 6).

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що на Тернопільщині навчають добровольців перетворювати лють на зброю. Наші журналісти також писали історію двох друзів-добровольців, які рішуче налаштовані звільняти території України від російських окупантів. Чоловіки впевнені, що на війну треба йти без «рожевих окулярах».

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up