На Тернопільському ставі буде найбільший в Україні аераційний фонтан

На Тернопільському ставі буде найбільший в Україні аераційний фонтан
  • Чотири насоси 122-метрового аераційного фонтану працюватимуть близько 6 годин, качаючи по 500 кубічних метрів за годину. У вересні його зроблять ще довшим.
  • В управлінні ЖКГ розглядають можливість продовжити фонтан аж до дамби. 

Наприкінці серпня у місті відкрили половину фонтану протяжністю 122 метри. Ця частина фонтану має 206 форсунок, струмінь води з кожної приблизно 9 метрів довжиною та висотою – майже 4 метри.

Окрім естетичної, водограй виконує ще й екологічну функцію. Встановлення такого аераційного водограю обійшлось місту у майже півтора мільйона гривень. І це лише перша черга. 

- Наразі ми встановлюємо ще 120 м фонтану з боку острівка «Чайка», - каже начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. - Це буде найдовший аераційний фонтан в Україні. Думаємо провести фонтан аж до дамби, але поки що це тільки в планах.

Відео дня

У соцсмережах тернополяни почали скаржитись, що фонтан лиє не в сторону ставу, а на Набережну. В управлінні ЖКГ зазначають, що не через несправність, а через вітер. 

- За кілька днів роботи водограю, рибалки вже встигли пошкодити форсунки, сідаючи на них та стаючи ногами, - каже начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. - Їх одразу зремонтували. Після цього рибалки ставляться до фонтану більш обережно, і вже там не сідають. На зиму форсунки закриють спеціальними антивандальними заглушками. 

Чи виконуватиме свою функцію аераційний фонтан буде видно на наступний рік, каже пан Олег. На даний час чотири насоси на різних рівнях качають по 500 кубів води щогодини, насичуючи її киснем, і таким чином запобігаючи цвітінню водойми. Фонтан - це 3-й крок з 7-ми по очищенню Тернопільського ставу. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • бурундук

    в когось в міській раді явно якісь комплекси з приводу розміру, бо ті рекорди явно вже не здорово
  • Anonymous

    найбільший, а значить і найдорожчий.
  • Анонім

    А люди далі сидять без гарячої води.

    Петро Білецький reply Анонім

    Зроблять фестиваль в Парку Шевченка, і нагріють найбільший казан гарячої води, там і можна буде помитись.

    бурундук reply Петро Білецький

    і новий рекорд - найбільше помиття)
  • Петро Білецький

    І найбільша миска борщу. Не можна було придумати просто цікавий фонтан, без слова "найбільший"

    Anonymous reply Петро Білецький

    ну, дзюрчить собі тими струйками,  навіваючи шось. а поруч жодного туалета

    Петро Білецький reply Anonymous

    А для чого туалет ??  Переліз через перила і задзюрчав собі. Ніхто навіть не помітить, подумають шо фонтан. Головне струю тримати високо

    бурундук reply Петро Білецький

    не кожному здоровя хватить)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up