Партнер рубрики Події

На воєнкомів у всіх областях чекають перевірки за дорученням Президента України

На воєнкомів у всіх областях чекають перевірки за дорученням Президента України
  • Президент Володимир Зеленський дав наказ Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному перевірити всіх начальників місцевих центрів комплектування.
  • Це трапилось після скандального розслідування, під час якого журналісти виявили факти корупції в одеського воєнкома Євгена Борисова. Його, до слова, чекає звільнення з посади, але не із армії.

Доручення – звільнити Борисова та перевірити воєнкомів в усіх регіонах держави, Залужний отримав від Президента на засіданні Ставки, повідомляє «Українська правда».

Згодом на Telegram-сторінці Володимира Зеленського з’явилась наступна інформація:

«Дав термінове доручення Головкому Залужному негайно звільнити з посади, так би мовити, одеського «воєнкома» – начальника місцевого центру комплектування, про якого говорить вся наша країна. Дав термінове доручення створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони України генерала Павлюка разом із правоохоронним блоком та разом із НАЗК для перевірки всіх воєнкомів в усіх регіонах України, щоб вони не ганьбили нашу державу і пам’ять героїв, які гинуть на фронті».

Відео дня

Нагадаємо, журналіст «Української правди» Михайло Ткач опублікував розслідування, у якому йшлося про те, що родина начальника одеського військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомість та автівки на мільйони доларів. Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, хоча сам Борисов заявляє, що не в курсі, чи є у його сім’ї майно в Іспанії. 

Водночас, після всього Євген Борисов залишиться військовослужбовцем Збройних сил України, повідомив в ефірі національного телемарафону секретар РНБО Олексій Данілов.

– Під час війни ми не можемо звільнити людину зі Збройних сил. Він буде звільнений саме з цієї посади... Куди він відправиться – вже рішення за командиром... Він не звільняється з армії, – пояснив він.

За словами Данілова, після фактів, озвучених журналістами, проведуть ретельну перевірку.

– Якщо факти підтвердяться, тоді вже будуть зовсім інші органи розбиратися... Незважаючи на те, що ми на сьогоднішній день вільні від закону про заповнення декларацій... Це не значить, що немає права НАЗК перевіряти ваш фінансовий стан. Тому всі мають бути до цього готові, що в будь-який момент можуть початися такі перевірки, – наголосив він.

Також на засіданні ставки обговорили питання оборонно-наступальних операцій, постачання зброї, контрактів із партнерами, темпи зростання виробництва в українському ОПК.

Відзначимо, що територіальні центри комплектування та соціальної підтримки АР Крим, областей, Києва та Севастополя підпорядковуються оперативному командуванню, в зоні відповідальності якого вони перебувають згідно з військово-адміністративним поділом території України.

«20 хвилин» відправлять інформзапит, аби дізнатись доходи начальника Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

 

Читайте також:

Тернополянин судитиметься з працівником військкомату, якого обвинувачують у кримінальній справі

Слідство сказало, що ухилянт, а суд виправдав. Ми дізнались подробиці

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Читач09

    Зеленський за тебе голосували а ти .Стидно за тебе .
  • Віра Бондаренко

    Їх гнати треба ,а не перевіряти.
  • Марія Бойко

    Налякали їжака голою лупою. Крук крукові ока не виколе.
  • Любов Кашик

    Прийдеться воєнкомам поділитися з перевіряючими і справа в ирішена.

keyboard_arrow_up