Партнер рубрики Події

На вулиці Лесі України блукала 2-річна дівчинка

На вулиці Лесі України блукала 2-річна дівчинка
  • Дівчинка була в брудному одязі, сама ходила вулицею.
  • Бабуся дитини вважає таку ситуацію цілком прийнятною.
  • Що зміниться в житті дівчинки — читайте у матеріалі.

30 вересня, близько 12-ї години, до патрульних звернувся небайдужий чоловік, який розповів, що на вулиці Лесі Українки самотньо ходить маленька дівчинка.

Про це повідомляє Патрульна поліція Тернопільської області.

Інспектори Олександра М’ялковська та Ігор Івасів негайно під'їхали за потрібною адресою, де побачили 2-х річну дівчинку, яка, одягнута в брудний одяг, самотньо блукала вулицею. Поліцейські підійшли та поспілкувалися з дитиною, вона зраділа новому знайомству та радо йшла на контакт. Патрульні посадили дівчинку до службового автомобіля та розпочали пошуки рідних.

Відео дня

Перевіривши прилеглу територію, опитавши громадян, які там проживають, поліцейським вдалося знайти бабусю маленькі дівчинки. Жінка розповіла патрульним, що дитина часто гуляє сама та додала, що вважає таку ситуацію цілком прийнятною.

Інспектори провели з громадянкою роз'яснювальну бесіду, наголосили на ризиках та небезпеках, які можуть спіткати таку маленьку дитину, якщо вона гулятиме сама. Провели їх додому та повідомили про подію відповідні соціальні служби.

Відтепер, умови проживання, належний догляд, харчування та виховання дівчинки перевірятимуть спеціальні служби. Патрульні також навідаються до неї додому, щоб подбати про її безпеку.

— Дякуємо небайдужим громадянам за пильність та правосвідомість. Тепер доля маленької самотньої дівчинки в надійних руках, — йдеться у повідомленні патрульних.

У соцмережах читачі активно обговорюють цей випадок.

Стефанишин Марина пише: Моїй 2.7 то як це ??? Дитина сама може виходити на прогулянку ???

Tania Zhuk пише: 2 рочки і саменька .Боже люди ви що з розуму зїхали там ?Хотьби ще відповідні служби справді навідувались до дитини а не тільки на паперах .Щиро дякую чоловіку який визвав поліцію.

Дончак Ксенія зазначає: Моїй 8 ,і навіть нема думки саму випускати,машини,педофіли,та навіть бродячі собаки,це ж не в селі на подвір’ї ,за закритою брамою.

А от Вікторія Грудницька пише: Колись це було нормально і якшо з дитиною шось ставалося, то була лише її проблема. Не раз чула від старшого покоління, шо молоді мами занадто возяться біля дітей.

Нагадаємо, раніше ми писали, як на Лесі Українки під колесами авто загинув 3-річний хлопчик, якого ніби саме в той час мама шукала на бульварі Данила Галицького.

Довідка

Стаття 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей

Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей — тягне за собою попередження або накладення штрафу від 850 до 1700 грн.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, — тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 до 15000 грн.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Hup Vol Ir

    Знаю особисто бабусю і внучку. Що за брєд ви написали, чия робота мусорів чи журналюг? Можливо і мене критикуватимуть за коментар, та я скажу що у них усе добре, бабуся працює в 9 жеку, а за внучку не скажу що вигляд "неакуратний".... Ну подумаєш батьки мали справи і лишили малечу на бабцю, яка в той час на роботі (хоча її постійно бачу працюючу і до роботи відповідально ставиться).... Перестаньте фігню писати
  • Lybovi Yaremenko

    якітам служби соціальні.То купа ледарів, які пишуть папери імітуючи роботу.Їх розігнати щоб і не витрачати кошти.З дітей знущаються, холодні, голодні, а ці негідники сидять розфарбовані в кабінетах і пишуть звіти! Я працювала в будинку на метро Харьківська.Наркоманша в будинку, двоє дітей в неї.Ті бідні діти там  страждають, притон там явний.А ті соціальні служби прийдуть двічі на місяць та якісь попередження все пишуть.Немов тим дітям від тих паперів легше.ПАСКУДИ, які лише отримують гроші!
  • Виктория Тарасенко

    Тобто сама на вулиці в 2 роки?!!! В мене питання до правоохоронних органів,  якого біса ви її віддали неадекватній бабі? Це мале дитя!!!! Ризик шалений! Я не уявляю своїх дітей,  яким 2,2 рочки на вулиці без нагляду,  яке на вулиці,  навіть вдома!!! Ау соцслужби,  ви де?!!!!
  • Оксана Піньківська

    Така маленька,а вже самостійна.Деякі дітки ві мами ні на крок.

    Маряна Швед reply Оксана Піньківська

    Тільки попередили бабусю, якій не треба , про батьків не чути, і все ? Ця дитина не раз ще заблудиться  ... Велика безвідповідальність соц служб . Шкода дитини.

keyboard_arrow_up