Партнер рубрики Події

Майже 10 тисяч: у стільки оцінили всіх умертвлених птахів у «Топільче». Чи куплять нових?

Майже 10 тисяч: у стільки оцінили всіх умертвлених птахів у «Топільче». Чи куплять нових?
  • Спалах пташиного грипу, який виявили в зоокутку парку «Топільче», став причиною смерті п’ятьох птахів. Ще 20 умертвили. А екзотичні види, як, наприклад, страуси чи павичі, ще живі.
  • Яке майбутнє чекає на решту птахів зоокутка та на яку суму оцінили вбитих? Чи збираються купувати нових?

Раніше начальник відділу організації протиепізоотичної роботи управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Володимир Марків розповів журналісту «20 хвилин», що в залишених птахів відібрали біоматеріали для дослідження. Та якщо виявиться, що у них також є пташиний грип, тоді і їх доведеться умертвити.

Читайте також:

Відео дня

За і проти: чи потрібно було умертвляти лебедів у парку «Топільче» та куди поділи їх тіла.

У зоокутку будуть нові птахи?

То ж яка доля чекає на тих птахів, що лишилися, ми поцікавилися у керівника КП «Об’єднання парків культури та відпочинку» Миколи Лесіва.

— Результати досліджень нам невідомі, адже всі зразки біоматеріалів відбирали представники міської лікарні ветеринарної медицини, — каже керівник. — Та карантин в парку ще триває, має минути, принаймні, місяць. Дуже прикро, що 20 птахів довелося умертвити, але після карантину ми хочемо придбати нових лебедів і унеможливимо повторення подібної ситуації.

Але як збираються це робити? Чиновник не пояснює.

У той же час, керівництво комунального підприємства планує придбати не тільки лебедів, але й інші види птахів, що були у зоокутку і навіть декілька видів, яких ще не мали. Купуватимуть парами в одній з київських ферм, що займається розведенням тварин, каже Микола Лесів. Він наголосив, що в придбаних птахів будуть ветеринарні паспорти, аби відслідкувати, щоб придбати абсолютно здорових.

Суму, яку готові витратити, керівник не називає. Каже, що поки в зоокутку триває карантин, нових птахів не закуплять, а коли він закінчиться, ціни можуть змінитися.

— Крім того, ділянку в зоокутку, де розмістимо птахів, ми обтягнемо зверху сіткою, аби качки, ворони чи інші птахи не контактували з нашими, — підсумував пан Лесів.

На яку суму оцінили умертвлених тварин

У Тернопільській міській державній ветеринарній лікарні нам повідомили, що за результатами досліджень у решти птахів зоокутка, пташиного грипу не виявили, тобто вони здорові.

Також ми звернулися з офіційним запитом до Тернопільської міської ради, аби дізнатися, на яку суму оцінили вони вбитих птахів.

Нижче наводимо відповідь:

«18.03.2021 року комісійно було виконано рішення ДНПК при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради , про що складені відповідні акти. В результаті було утилізовано 21 гол. птиці (лебідь-шипун – 10 шт; гуска – 6 шт., качка – 2 шт, казарка – 3 шт.) на загальну суму 9247,52 грн.

Після завершення карантину будуть проведені додаткові заходи по унеможливленню в подальшому спалаху грипу птиці на території зоокутка та буде поповнено його новими видами птиці».

 

А яких птахів ви хотіли б бачити у зоокутку? Як вважаєте, чи відповідає дійсності сума утилізованих голів птиці? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач45

    Брехнею зробили пташий грип! Знищили красу нашу.Кури і качки ходять. Лібедів вже нема😥Як це можна пояснити ,що це за пташий грип,що кури ходять і качки.
  • Читач45

    Вандали Тернопільські! Спочатку треба було наблюдати за тваринами,де вони мали взяти пташий грип,якщо вони закриті! Знищили брехнею.Кара буде! Позор і Ганьба....
  • Андрій Басараба

    Може корона вірус😊
  • Iryna Dudnik

    Птахів мають вакцинувати щороку.
    Ці були вакциновані?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up