Партнер рубрики Події

Начальника відділу Нацполіції Тернопільщини судитимуть за отримання хабаря

Начальника відділу Нацполіції Тернопільщини судитимуть за отримання хабаря
  • Хочете перевезти незаконно зрубану деревину – заплатіть.
  • Така «послуга» від керівника одного з відділів Нацполіції Тернопільщини коштувала порушнику 10 тисяч гривень.
  • Тепер правоохоронця судитимуть за отримання хабаря.

Житель одного з  населених пунктів Тернопільщини мав намір перевезти вирубану деревину без дозвільних документів. Для цього він отримав «зелене світло» від начальника місцевого відділу поліції, який обслуговував територію перевезення. Така послуга правоохоронця коштувала перевізнику 10 тис. грн.

Про це розповіли в обласній прокуратурі.

По цій справі вже завершено розслідування.

Відео дня

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо начальника одного з територіальних відділів поліції Тернопільщини. Йому інкримінують  отримання неправомірної вигоди від місцевого жителя за вчинення дій в його інтересах у розмірі 10 тис. грн. Правоохоронця обвинувачують за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України.

Довідка:
Стаття 368. Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою
Частина 3. Діяння, передбачене частиною першою або другою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, –
карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Отже, у разі визнання вини правоохоронця, йому загрожує арешт від 5 до 10 років, а також трирічна заборона обіймати посаду у поліції.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про те, що на Тернопільщині судитимуть лісника, який незаконно вирубав 30 дерев на території смуги охорони Укрзалізниці. А чорків’янин відповідатиме за незаконну вирубку дерев у заповідній зоні.

 

Читайте також:

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up