Партнер рубрики Події

Нам треба кошти на ЗСУ, а не бруківка та пляжі: тернополяни вийшли на акцію до міської ради

Нам треба кошти на ЗСУ, а не бруківка та пляжі: тернополяни вийшли на акцію до міської ради
  • Акцію на підтримку ЗСУ місцеві активісти та просто небайдужі люди біля Тернопільської міської ради влаштовують вже втретє.
  • На місці працюють наші журналісти. Подробиці читайте у нашому телеграм-каналі та на сайті.

28 жовтня відзначають Всеукраїнський день підтримки армії. Традиційно до міськради тернополяни прийшли з українськими прапорами, плакатами, на яких закликають владу відмовитися від некритичних проєктів, та передати кошти на армію. Ініціювала акцію тернополянка Ольга Тимошенко разом з однодумцями.

— Не шукайте привід для того, щоб не прийти на пікет. У вас має бути ціль – вимагати «Гроші на ЗСУ», не зважаючи ні на що. Поставте хоча б на хвилину себе на місце бійців, над якими завис ворожий дрон з гранатою, а його підрозділ не має антидронової рушниці. На місце командира, в якого поранені бійці на рації, а для евакуації немає авто. Або розвідку, які виходять на небезпечну позицію, тому що в підрозділу не вистачає дронів для дослідження ситуації. А також штурмовиків, які не мають тепловізійних прицілів, та інших важливих речей. Невже їх життя, менш важливі, ніж ваші суботні справи? — наголошує Ольга Тимошенко.

Відео дня

Жінки, матері та сестри захисників вимагають від міської ради купувати на фронт виключно якісні речі та обладнання. Адже від цього залежить життя кожного солдата. Зокрема, були нарікання на неякісну форму та взуття.

Зі слів тернополянки Марії, вона долучається до заходу вже втретє. Переконує, влада має змінити пріоритети і нарешті допомогти хлопцям. 

— Мій син воює, він захищає нашу Україну від російського ворога. Він сплачує податок і що? І ці гроші просто скеровують на бруківку, майданчики та пляжі. Це взагалі нормально? На всі запитання міська рада прикривається якимись незрозумілими законами і постановами. Вони називають себе патріотами. Від цього мені соромно і смішно, — розповідає жінка. 


А ось тернополянка Ольга каже, вирішила прийти після того, як побачила інформацію про виділення чергових мільйонів на спортивні майданчики. 

— Люди, то що відбувається? То що, треба ті спортивні майданчики? Треба той Дальній пляж? Міській раді не смішно? Бо це сором, це жах. Ми щодня ховаємо найкращих, мужніх захисників. А вони тут премії собі виписують. Нехай їдуть на нульові позиції і тоді побачимо, що вони схочуть закупити, — поділилася пані Ольга. 

До людей вийшли представники влади. Вони запевняють, кошти на потреби армії виділяли та готові виділяти надалі. Проте закцентували, що працюють виключно з офіційними запитами.

— Станом на 28 жовтня немає жодної військової частини, яка звернулася до нас і не отримала допомогу. Ми закуповували дрони, колеса, автомобілі, одяг та багато чого іншого. Повний перелік закупівель і скільки коштів на це витратили не можу назвати. Адже наразі розголошувати таку інформацію заборонено. Повірте, там було багато чого. І коли скінчиться війна, то ви будете шоковані від кількості допомоги та розміру фінансування. Запевняю вас, ми не робимо перерв у виділенні коштів та закупівель необхідного для військових частин, — наголосив представник міської ради.

Присутні на акції тернополяни наголосили, вони вже шоковані від мінімального фінансування і називають всі закупівлі крихтами.

— Скажіть краще, на яку суму ви отримали податків від наших хлопців. І тоді ми всі вчергове переконаємося, що виділяєте ви суцільні копійки. Не треба прикриватися зарплатами для медиків та вчителів, не треба прикриватися підготовкою обладнання до опалювального сезону. Ми вже все це чули і бачили. Нас просто обкрадають, а наші діти гинуть. Це великий сором стояти і брехати нам в очі. Але ж міська рада вже давно забула, що таке сором, — обурюється присутня на акції пані Оксана. — І взагалі, чому не вийшов Сергій Надал? Знову відрядження? Знову якісь поїздки? То краще нехай прокоментує купівлі розкішних авто та нерухомості. Нехай не ховається у своєму кабінеті. Бо він нас так доведе, що наступного разу ми прийдемо до кабінету без запрошення.

Речниця міської ради Марʼяна Зварич наголосила, зараз проводять закупівлі  для військових на понад 12 мільйонів гривень. 

Схожі акції на підтримку української армії ініціювали й в інших містах України. Зокрема, долучилися Київ, Одеса, Львів, Харків, Черкаси, Мукачево, Запоріжжя тощо.

Читайте також:

Збільшіть витрати з бюджету на ЗСУ: біля міськради влаштували акцію протесту

Бруківка зачекає, а ЗСУ треба зараз: тернополяни вийшли на мітинг до міської ради

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач95

    А влада глуха
  • Valeriy K

    лисий, на вихід!
  • Nin Ja

    Як горохом об стіну, чинушам байдуже, подивіться на їх вгодованні самодовольні пики.

keyboard_arrow_up