Нарешті це сталося: місцева влада вирішила краще прибрати сміття і відчинила укриття

Нарешті це сталося: місцева влада вирішила краще прибрати сміття і відчинила укриття
  • Мова йде про мобільне укриття на зупинці громадського транспорту «Залізничний вокзал», що розташоване за адресою: вулиця Богдана Хмельницького, 76.
  • Журналістам «20 хвилин» вперше за кілька місяців вдалося потрапити всередину конструкції та перевірити її стан.

Другого червня об 11.21 годин під час чергового огляду укриттів ми помітили, що решітку, яка завжди перешкоджала входу, прикріпили замком до стіни з іншого боку, а вхід відкритий для тернополян.

Всередині конструкції є лавки для сидіння. Сміття, бруду на лавках та підлозі ми не помітили.

Відео дня

Чи завжди укриття буде відкритим, чи функціонуватиме за певним графіком? Відповіді на ці питання ми дізнавалися у речниці Тернопільської міської ради Мар’яни Зварич.

— Впродовж дня укриття поблизу залізничного вокзалу буде відчинене. Вже вночі його зачинятимуть і відкриватимуть тільки у випадку, якщо лунатиме повітряна тривога, — каже пані Мар’яна.

Нагадаємо, від січня 2023 року журналісти «20 хвилин» перевіряють мобільні бетонні укриття, що встановлені в Тернополі поблизу зупинок громадського транспорту.

10 січня цього року ми виявили в мобільних укриттях купи сміття, залишки фекалій. Після публікації матеріалу зі світлинами, відповідальне управління міської ради нарешті прибрали там.

Вже 23 березня журналісти знову вирішили перевірити, чи продовжують комунальні служби дотримуватися чистоти. Натомість влада вирішила боротися з тернополянами іншим способом і на двох конструкціях встановила решітки та замки.

І якщо на вулиці Київській решітка лише прикриває вхід до укриття, то поблизу залізничного вокзалу споруда була постійно зачинена. Місцеві жителі неодноразово повідомляли, що під час повітряної тривоги не можуть потрапити до споруди, адже на вході встановили решітку та повісили замок.

 

У цьому журналісти «20 хвилин» переконалися особисто 18 травня о 03.54 годин. На вулиці лунала повітряна тривога, а ось укриття залишалося зачиненим.

У свою чергу міський голова Тернополя Сергій Надал та речниця Мар’яна Зварич наголошували, укриття зачиняють, аби там не смітили та не гадили. А в певних осіб є ключ і за потреби вони відкривають укриття.

Та схоже після трагедії в Києві та оголошення про масову перевірку укриттів по всій Україні тернопільська влада вирішила, що краще прибирати сміття та відмивати підлогу від фекалій, аніж потім виправдовуватися за зачинені сховища.

Читайте також:

Як у міськраді відреагували на публікацію «20 хвилин» про решітки та сміття в укритях на зупинках

Порозтирали віником по підлозі... Як після нашого експерименту прибирали укриття на зупинках

Тут фекалії, залишки препаратів і презервативи. Ми перевірили мобільні укриття на зупинках

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (32)
  • Ірина Гах

    щоб було все класно навчіться культури не ходити там в туалет і буде все супер,смітять пьють курать

    Олег Кравець reply Ірина Гах

    Нажаль лисий мер не дбає про громадські вбиральні, вигідніше виділити ділянку під який генделик чи багатоповерхівку
  • Григоренко Наталія

    У нас є муніципальна поліція, поліція як штрафи за паркування то є кому виписувати, а от порядок тримати в укриттях то ще потрібно одну службу створити.
  • Анна Кубай

    За порядком має слідкувати поліція а їх вечером на вулицях не видно .
  • Nin Ja

    Насрати!

keyboard_arrow_up