Партнер рубрики Події

Після трагедії у Києві по всій Україні перевірять доступність укриттів

Після трагедії у Києві по всій Україні перевірять доступність укриттів

В Україні мають перевірити роботу всіх укриттів після того, як під час ракетної атаки по Києву 1 червня загинула жінка, яка не змогла потрапити в укриття, адже воно було зачинене.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прем'єр-міністра Дениса Шмигаля під час засідання Кабміну.

Він нагадав, що вночі 1 червня росіяни випустили по Києву 10 балістичних та крилатих ракет. При цьому люди не змогли потрапити до укриття під час повітряної тривоги.

"Тому перш за все на сьогоднішньому засіданні уряду ухвалюємо протокольне рішення про перевірку роботи всіх укриттів у країні і, зокрема, в Києві. У будь-який час доби під час повітряної тривоги вони мають бути доступними для всіх людей", — наголосив Шмигаль.

Відео дня

Прем'єр-міністр зазначив, що будуть напрацьовані зміни до законодавства для посилення кримінальної відповідальності щодо тих, хто своєю недбалістю наражає дітей та дорослих на смертельну небезпеку.

За його словами, покарання буде суворим, щоб такі кричущі випадки більше не повторилися.

Закрите укриття в поліклініці Києва

1 червня вночі окупанти атакували столицю ракетами з ОТРК "Іскандер", усі вони були збиті. При цьому уламки ракет впали на проїжджу частину у Дніпровському районі та біля поліклініки у Деснянському районі.

У Деснянському районі через ворожу атаку загинули троє людей — дві жінки та дитина. Жінка хотіла потрапити до укриття, але не змогла цього зробити, адже воно було закрите.

Через цей інцидент поліція вже відкрила кримінальну справу. А мер Києва Віталій Кличко попросив відсторонити від виконання обовʼязків на час слідства голову Деснянського району.

Як зі сховищами у Тернополі?

Нагадаємо, 30 травня міська рада Тернополя повідомляла, що у місті доступні понад 300 укриттів і сховищ.

Наразі у Тернополі є 36 сховищ, 31 протирадіаційне укриття і 171 найпростіше укриття, які розташовані в установах і комунальних закладах Тернопільської громади.

Десять мобільних спеціалізованих укриттів є у Тернополі поблизу зупинок громадського транспорту, де спостерігається велика кількість людей та поряд немає захисних споруд. І лише на одному з них влаштована захисна решітка (поблизу Залізничного вокзалу), оскільки деякі особи навмисно смітили в укриттях, використовували споруди не за призначенням. Вуличні бетонні укриття на зупинках мають бути відчинені в години, коли немає обмежень пересувань на вулиці, тобто, до початку комендантської години. А у час комендантської години мешканці можуть скористатися укриттям, що знаходиться на Залізничному вокзалі, зазначають у міській раді.

Під час повітряних тривог у Тернополі можна також скористатися укриттями, що розташовані у 39 закладах торгівлі та ресторанного харчування.

Також тернополяни та гості міста можуть користуватись укриттями, які є в школах та вищих професійних училищах під час сигналу оповіщення «Повітряна тривога» з 18:00 по 08:00 год. В інший час укриття доступні лише для учасників навчального процесу.

Також в міській раді наголошують, що укриття та сховища у лікувальних закладах доступні лише для пацієнтів та персоналу медичного закладу.

Знайти усі захисні споруди, які є у місті можна на інтерактивній карті або у додатку «е-Тернопіль».

 

Читайте також:

 Укриття біля зупинок ремонтують: як вони виглядають тепер

Коли і за чиї гроші ремонтуватимуть укриття на зупинках у Тернополі – ми дізналися

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Mariia Badiu

    Після бою  кулаками  не махають
  • Ян Балога

    Провірити і кошти які були виділенні на укриття для їх ремонту і що там в них зроблено на ці гроші , а нічого.Де гроші питається......
  • Танюшка Садовська

    То треба було жертв ,щоб відкрили?😡
  • Галина Павлівна

    Немає ніде нормальних укриттів,крім метро в Києві.

keyboard_arrow_up