"Нас пустять по світу з торбами!" Чому тернопільські підприємці знову їдуть на мітинг до Верховної ради

"Нас пустять по світу з торбами!" Чому тернопільські підприємці знову їдуть на мітинг до Верховної ради
  • Підприємці кажуть, стоятимуть до останнього. Добиваються, аби залишили спрощену систему оподаткування. Якщо питання не вирішиться на їхню користь – торгівлю доведеться згорнути та виїжджати за кордон, аби прогодувати свої родини.
  • Втомилися, виснажилися, та не здалися! Податковий Майдан стоїть, Податковий майдан живе, Податковий майдан бореться, - закликають підприємці у групах приєднатись до акції протесту.
  • Чи підтримуєте ви підприємців - проголосуйте в опитуванні.

 

Знову на Київ! Відстоювати свої права і зробити так, аби їх почули.

Тернопільські підприємці братимуть участь у всеукраїнській акції протесту. Вимагатимуть збереження спрощеної системи оподаткування.

  • Так, ми збираємось, люди втомлені, від попередньої акції минуло мало часу і це трохи важко організувати та чітко сказати, скільки від Тернопільщини буде підприємців, але люди вже зголошуються, поки що невеликими групами всі власними авто. Решта організаційних питань зараз вирішуємо, – каже Наталя Шоломейчук, голова профспілки підприємців" Захист справедливості", координатор руху  #SaveФОП-Тернопільщина.  – Просто хочемо, щоб була збережена спрощена система оподаткування. Ви зрозумійте, ми цілий рік в підвішеному стані, цілий рік чекаємо цієї «смерті».

«Цей бій програно, але все зробимо, щоб виграти війну»

Законопроєкти 3851 і 3851 подані на розгляд, стосуються саме цих питань. Але ніхто не бере до уваги те, що пропонують підприємці. Окрім того, понад 25 тисяч представників дрібного бізнесу підписали за збереження спрощеної системи оподаткування петицію. Однак і це не врахували.

Відео дня

Детальніше про проблему і чому підприємці пікетують у Києві – читайте «Вони знищують бізнес!». Тернопільські підприємці – про мітинг біля Верховної ради і як діятимуть далі

– Цей бій програно, але ми зробимо все для того, щоб війну було виграно, – такі повідомлення з’явились у групі #SaveФОП-Тернопільщина. - Від попередньої акції є плюс – влада та вся країна таки побачили, що ми є, і ми не «купка маргіналів» і не «натовп». Ми згуртовані, об’єднані і налаштовані рішуче. Те, що ми разом з вами зробили 1 грудня - вартує всіх грошей Світу! Як би влада не намагалася вдавати байдужість та як би не чинила опір - ми переможемо.

О 9.00 4 грудня вже оголошення збір під Верховною радою.

  • Беремо прапори та дудки і продовжуємо боротьбу за спрощенку, - закликають у підприємницьких групах. – До перемоги залишилось пів кроку, тільки простягнути руку і отримати. Діємо! Втомилися, виснажилися та не здалися! Податковий Майдан стоїть, Податковий майдан живе, Податковий майдан бореться!

«Всі ті, хто отримав відтермінування по РРО і зітхнув з полегшенням - розчарую Вас», - пише пані Неля. – 1 січня 2021 р. ми повинні мати повний комплект первинної документації. У березні 2020 створили черговий контролюючий орган – Ринковий нагляд.

На вимогу "Державного ринкового нагляду" ми зобов'язані надавати документацію, що підтверджує  безпечність товару. В їхньому розумінні – це накладні на товар та декларації відповідності.

"Декларація відповідності" – це документ схожий за змістом на "сертифікат якості", але з принципово іншою методологією оформлення, кажуть підприємці. Адже в даний час по більшості товарів не прописаний регламент, згідно з яким мають розроблятись "декларації відповідності". Проте штрафи за відсутність декларації вже мають право виписувати.

1 одиниця товару – 51 тис. Причому, даний орган не зобов'язаний попереджати про перевірку.

Читайте також Чи підтримують тернопільські нардепи підприємців, які мітингують під стінами Верховної ради?

«Майно під арешт – такого немає в жодній країні світу»

Анна Мельник – підприємець. Торгова точка на Центральному ринку. Жінка каже, якщо питання не вирішиться на їхню користь – торгівлю доведеться згорнути та виїжджати за кордон, аби прогодувати свою родину. Такої ж думки більшість колег-підприємців.

  • Вони хочуть прив’язати нас до касових апаратів і до документів, - каже Анна Мельник. – Я, наприклад, нічого не тямлю в бухгалтерії і не вчилась на бухгалтера. Раз у рік я його наймала, щоб зробити звіти. Зараз я це змушена буду робити раз на три місяці. Причому щораз платити від 5 тис. грн. Де взяти ці гроші? А як буде помилка? Йти по світу з торбою? Наше ж майно ставлять під арешт.

Сусідка, яка торгує поруч, вже відчула таке на власній шкірі. Бухгалтер, якого винайняла жінка, допустилась помилки. Штраф нарахували під 170 тис. грн.

  • Майно під арешт – такого немає в жодній країні світу, - каже Анна Мельник. - В мене зараз 350 тис грн. встановлена річна "виручка. Але в мене і близько такої немає. А мені хочуть і підвищити податки, і поставити касові апарати, і ще й купу «паперів» додають. Пускають людей з торбами по світу?

Якщо до підприємців центральна влада не дослухається, вихід буде єдиний – залишати свої сім’ї та їхати за кордон.

  • Куди йти працювати та годувати свої сім’ї? Жодного заводу вони не відкрили, робочими місцями ніхто і нікого не забезпечує – живи, як хочеш і як можеш, – нарікає Анна. – Вони й далі хочуть жити за рахунок підприємців. А скільки люди можуть платити? І так жевріємо! Вони дотиснуть до того, що українців в Україні не залишиться…

З вікон владних кабінетів на мітингувальників дивляться ті, кого ми найняли на роботу. Вони бояться, пише Оксана Чигулінська.

  • Вони чекають, поки активісти втомляться і поїдуть додому, а за ними і ми всі, - пише пані Оксана у коментарях. – Якщо так не дай Бог станеться, ви уявляєте, як вони радітимуть? Це ж їм буде неоціненний подарунок під ялинку, а нам холодна і голодна зима.

Жінка, як і сотні інших коментаторів у групі #SaveФОП, закликають колег не допустити такого варіанту розвитку подій і до кінця відстоювати своє право на вільну працю.

Опитування

Опитування

Чи підтримуєте ви підприємців у їхній боротьбі?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Михайлина Клим

    Маєте Європу якоі хотіли !!!!👍👍👍👍👍
  • Luda Afinets

    Всі розуміють що товар привозять " начорно".Весь навар в кишеню і митникам на кордоні.....
  • Luda Afinets

    Хай виїжджають....попробують як заробляти гроші великі закордоном ....Весною були закриті ті  підприємці(торгаші)-прекрасно обходилися.
  • Ігор Мазепа

    І що везуть із собою?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up