Назвали причину спалахів кишкової інфекції в дитсадках Тернополя та с. Джурин (ОНОВЛЕНЕ)

Назвали причину спалахів кишкової інфекції в дитсадках Тернополя та с. Джурин (ОНОВЛЕНЕ)
  • З початку року за період з 12 по 26 лютого в області зареєстровано три спалахи кишкових інфекцій.
  • Розслідування щодо виявлення джерел та факторів передачі інфекцій, причин та обставин, що сприяли розповсюдженню інфекцій ще тривають.

Інформацію про попередні результати розслідування спалахів інфекційних захворювань у дитсадках області, повідомляє пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

        1. У дошкільному навчальному закладі №10 Тернопільської міської ради — ротавірусна інфекція, захворіло 11 дітей з однієї групи, перші два випадки були зареєстровані 12.02.2021р.

Відповідно до припису Держпродспоживслужби функціонування молодшої групи №1 наказом по Тернопільського дошкільного навчального закладу №10 з 19.02.2021 р. було призупинено до ліквідації спалаху.  

Відео дня

За результатами лабораторних досліджень виявлені невідповідності вимогам ДСП 4.4.5.078-2001 взірців 5 готових страв за мікробіологічними показниками. За порушення санітарного законодавства складено протокол за ст.42 КУпАП на завідуючу дитячого закладу.

Станом на 26.02.2021р. за повідомленням з ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» - повторних випадків не виявлено, вогнище ліквідоване. Питання  відновлення роботи молодшої групи №1 буде вирішено після перевірки виконання припису Держпродспоживслужби та отримання результатів контрольних лабораторних досліджень.

  1. У закладі дошкільної освіти с. Джурин Білобожницької сільської ради Чортківського району – норовірусна інфекція, хворих 11 дітей однієї різновікової групи (функціонує всього одна група). За меддопомогою звернулися батьки дітей 19.02.21р. після 20.00 год

20.02.21р. представники Держпродспоживслужби області та Тернопільського лабораторного центру розпочали розслідування з виїздом у заклад та забором матеріалу для лабораторних досліджень.

З приводу виявлених порушень у сфері санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів спеціалісти Держпродспоживслужби видали припис, керівника дитячого закладу буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

На виконання припису Держпродспоживслужби функціонування закладу з 22.02.2021р. тимчасово призупинено, за результатами лабораторних обстежень двох працівників відсторонено тимчасово від роботи.

  1. У Тернопільському дошкільному навчальному закладі №37 Тернопільської міської ради. 23.02.21р. за повідомленням завідуючої дитячим садочком у вихованців різних груп після обіду виявили погіршення стану здоров’я та кишкові розлади. В той же день спеціалісти Держпродспоживслужби та ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочали санепідрозслідування з виїздом у дитячий заклад з метою вжиття термінових заходів щодо недопущення розповсюдження інфекції, здійснили відбір матеріалу для бактеріологічних та вірусологічних досліджень.

Станом на 26.02.2021р. зареєстровано 22 хворих (всі діти), з них 3 були госпіталізовані (1 дитина вже виписана додому).

23.02.2021р., в ході перевірки працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області виявили ряд порушень, винесли припис про їх усунення. Очікуємо результатів лабораторних досліджень.

Завідуючу закладом буде притягнуто до адміністративної відповідальності. 

Розслідування щодо виявлення джерел та факторів передачі інфекцій, причин та обставин, що сприяли розповсюдженню інфекцій ще тривають.

Читайте також Захворіли 16 дітей, в садочку відмовляються коментувати: у Тернополі знову спалах кишкової інфекції
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Читач99

    Віддаєш дитину в садочок в надії на те, що там її пильнують. Носиш гроші на термометри, іграшки, коврики, серветки, 8 березня, день вихователя, свято осені, зими, весни і т.д.

    А в результаті отримуєш ось таку халатність.
  • Яна Нечемна

    19 садік така ж сама історія...але чомусь тиша...
  • Галина Павлівна

    Бідні діти! Їх отруюють в садках і школах, то яке здоров*я в них може бути після цього?!
  • Галина Івасюк

    Хто постачальник продуктів? Хто їх перевіряє ? Чи дотримуються норми зберігання продуктів? Хто буде відповідати за маленьких дітей?

    Nadia Faulkner reply Галина Івасюк

    Галина Івасюк відповідають завідуючі садочками. Вони несуть адміністративну відповідальність. В статті вказана ця інформація.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up