Не встигли вклеїти фото у паспорт? Доведеться робити ID-картку

Не встигли вклеїти фото у паспорт? Доведеться робити ID-картку
  • Вклеювання фотокарток до паспорта безкоштовне.
  • Оформлення ID-картки обійдеться у 279 грн за 20 робочих днів і 366 грн за 10.

Коли потрібно вклеїти у паспорт фото і де це можна зробити? Якщо не встиг в зазначений час, чи можливо це зробити пізніше?

Такі питання надіслала на гарячу лінію редакції «20 хвилин» тернополянка Інна Островська.

- Чула, раніше ніби й штраф треба було сплатити, якщо не встиг змінити фото у паспорті, - зазначила пані Інна. – А тепер, кажуть, що ніби паспорт той вже буде недійсним і доведеться робити картку. Що робити тим, хто не встиг черезповаждну причину вклеїти новее фото? Чи є можливість відмовитись від картки?

Відео дня

Жінка цікавиться також, до якої установи потрібно йти, аби замінити фото у паспорті і які документи із собою мати?

У жовтні 2018 року внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України», пояснила головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ управління Міграційної служби в області Ірина Бойко.

Якщо вчасно – можете обирати

  • Після набрання нею чинності, у громадян, які досягли 25- чи 45-річного віку, як і раніше є можливість обрати вклеювати фотокартку до паспорта у формі книжечки чи оформити ID-картку, - каже Ірина Бойко. - Однак, слід зауважити, що для вклейки фото у підрозділ міграційної служби слід звернутися протягом місяця після досягнення відповідного віку. Якщо цього не зробити своєчасно, то обмін паспорта-книжечки на ID-картку здійснюватиметься в обов’язковому порядку.

Щоб отримати послугу із вклеювання фотокартки, необхідно особисто звернутися до територіального підрозділу ДМС України за зареєстрованим місцем проживання. У разі, коли особа не має місця проживання, за адресою якої вона може бути зареєстрована, та з певних причин не може або не бажає отримувати статус бездомної особи, або знята з реєстрації місця проживання для вклеювання фотокартки по досягненню 25 чи 45-річного віку, слід звернутися до територіального підрозділу ДМС України або центру надання адміністративних послуг за останнім зареєстрованим місцем проживання або за фактичним місцем проживання.

Вимоги до фото, що вклеюватимуть в паспорт

Вклеювання фотокарток до паспорта громадянина України здійснюється безкоштовно.

Необхідні документи:

 - паспорт громадянина України;

 - дві (або три – у разі одержання втраченого паспорта в іншому територіальному підрозділі) фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см із зображенням, яке відповідає досягнутому віку (фотокартки, що подаються для оформлення паспорта, мають бути виконані з одного негатива, із зображенням обличчя виключно анфас, без головного убору, виготовленими на тонкому білому або кольоровому фотопапері без кутика; для громадян, які постійно носять окуляри, обов'язкове фотографування в окулярах).

Термін розгляду заяви - п’ятиденний термін із дня звернення.

Підстави для відмови у наданні послуги:

  • недосягнення особою відповідного віку.
  • відсутність фотокарток.
  • особа звернулася пізніше, ніж через місяць після досягнення 25- або 45-річного віку (у такому разі паспорт зразка 1994 року підлягає обміну на паспорт у формі ID-картки).

Оформлення ID-картки вартуватиме: у разі оформлення протягом 20 робочих 279,00 грн, у разі термінового (протягом 10 робочих днів) -  366,00 грн, повідомила Ірина Бойко.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Svetlana Boyko

    Примусова зміна Паспорта Громадянина України на "собачий паспорт" ,тобто ID-картку НЕ є законним!
    Чому хтось має позбавляти громадянина паспорта ?!?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up