Партнер рубрики Події

Неякісно надали послуги з управління будинком? Їхню вартість перерахують

Неякісно надали послуги з управління будинком? Їхню вартість перерахують
  • У Мінрегіоні затвердили Порядок перерахунку вартості послуги з управління багатоквартирним будинком за період її ненадання або надання неякісної послуги. 
  • Новий Порядок дозволяє мешканцям сплачувати лише за фактично спожиті послуги.
  • І дає право зменшити рахунки у разі неякісної послуги або її ненадання.

Таким чином намагаються захистити права споживачів та дають можливість співвласникам сплачувати справедливу вартість за надані послуги.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідної урядової постанови.

- Новий Порядок дозволяє мешканцям сплачувати лише за фактично спожиті послуги. Дає право зменшити рахунки у разі неякісної послуги або її ненадання. Порядок встановлює чіткі взаємовідносини з управителем та дозволяє уникнути непорозумінь в частині нарахування плати, — підкреслив Геннадій Зубко.

Відео дня

Зокрема, згідно з Порядком здійснення перерахунків вартості послуги з управління багатоквартирним будинком за період її ненадання або надання невідповідної якості:

- визначаються умови та терміни здійснення перерахунку управителем, а саме – перерахунку за ініціативою управителя або у разі прийняття управителем рішення про задоволення вимог, викладених в акті-претензії споживача;

- визначаються вимоги щодо підтвердження обсягу фактично наданої послуги та фактично понесених витрат управителем;

- встановлюються особливості здійснення перерахунку за технічне обслуговування і енергопостачання ліфтів, а також утримання, обслуговування і поточний ремонт внутрішньобудинкових систем;

- визначаються умови, за яких перерахунок не проводиться;

- встановлюються вимоги щодо інформування управителем споживачів про проведення перерахунку.

Геннадій Зубко зауважив, що на сьогодні створено усю необхідну правову базу для впровадження ринку управителів житла та, найголовніше, створено можливість для співвласників багатоквартирних будинків ефективно розпоряджатися своїм майном, сплачуючи справедливу вартість за надані послуги, повідомили у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України.

Чи вже знають тернопільські управителі механізм перерахунку і коли це діятиме – такі питання ми задали управління ЖКГ міськради. Щойно нам нададуть відповідь – опублікуємо її.  

Читайте також Обираємо управителя будинку: чи є альтернатива ЖЕКам
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Володимир Бучинський

    Не знаю, що з того всього вийде....   Сьогодні відніс і зареєстрував акт-претензію до КК КОМЕНЕРГО-ТЕРНОПІЛЬ за ненадані послуги . Зробив це від всіх співвласників, ще й додав біля 70 фотодоказів. Але прикол в тому, що ціну можна знизити лише за один місяць !!!! Потрібно тепер "строчити" акти-претензії щомісяця..
  • кобра

    Значить можна неплатити зовсім
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up