Партнер рубрики Події

Носити вишиванку – стильно! Ярмарок народних умільців влаштували у центрі міста

Носити вишиванку – стильно! Ярмарок народних умільців влаштували у центрі міста

Напередодні Дня вишиванки, 17 травня, біля пам’ятника Івану Франку організували виставку-ярмарок. На ній можна придбати вироби майстрів народної творчості Тернопільщини. Що цікавого продають і яка мета заходу – розповідаємо.

Вже сімнадцятий рік поспіль 18 травня українці відзначають День вишиванки. Він був започаткований у 2006 році студенткою Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Згодом свято поширилось по всій Україні. У переддень святкування у центрі Тернополя провели виставку-ярмарок. У ній взяли участь представники різних творчих об’єднань та народні умільці з усієї області.

Відео дня

– День вишиванки покликаний зберегти старовинні українські традиції. Наша мета – зачепити молоду генерацію, аби вона вважала, що носити вишиванку – це модно й стильно. Майстри Тернопільщини мають цікаві і сучасні підходи до вишивки. Сьогодні, під час повномасштабної війни, вишиванка нас єднає. Поки живе культура – доти живе нація, і її нікому не здолати! – розповідає організатор заходу, керівник обласного методичного центру народної творчості, артист Володимир Вермінський.

Ярмарку розгорнули по периметру біля пам’ятника Івану Франку. Тернополяни та гості міста могли купити тут вишивані сорочки, рушники, серветки тощо, витвори з кераміки, соломи та бісеру, ляльки-мотанки, ікони, автентичні прикраси, патріотичні дрібнички та багато чого іншого.

Окрім виставки, тут провели мистецьку імпрезу «Вишиванка – духовна броня України». Благодійний концерт влаштували з метою збору коштів на підтримку випускників музичної школи №1, які зараз захищають нас на передовій.

 

Читайте також: 

Живе у Китаї, а серцем – з Україною. Історія волонтерки з кременецьким корінням

У парку Нацвідродження працюють атракціони, але не всі: чи безпечні та скільки коштують квитки

У Тернополі відкрилась фотовиставка військових злочинів з різницею у 80 років

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anastasiia Bashuk

    Чомусь мені не хочеться носити вишиванку, бо це «стильно», чи «модно». Тому у мене її й немає. Хочеться не модної , а традиційної , справжньої , «від бабусі». Я читала багато про фальшивість сучасних вишиванок. Це лише декор, «мода». Вони нівелюють справжню цінність та історію нашої культури ( щодо вишиванок і взагалі)…
  • Марія Лілякевич

    Хороший задум!
  • Тетяна Пейко

    ПОДЯКА організаторам! Вишиванка -
    Душа України!!!! Дає сили і наснагу
    Для життя!!!!♥️♥️♥️

keyboard_arrow_up