Партнер рубрики Події

Нова абонплата, перерахунок за гарячу воду та кільце на Шептицького: яких змін чекати тернополянам

Нова абонплата, перерахунок за гарячу воду та кільце на Шептицького: яких змін чекати тернополянам

Чергове засідання виконавчого комітету відбулось у середу, 27 травня. Яких саме змін чекати тернополянам – читайте у матеріалі.

На засіданні виконкому затвердили рішення, які пов’язані з виходом громади з карантину. Зокрема, про повернення платної парковки для водіїв. Також члени виконавчого комітету затвердили ряд рішень не пов’язаних з карантином, але не менш важливих для тернополян.

Нові платіжки для приватних будинків

Жителі приватного сектору тепер сплачуватимуть абонентську плату за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку централізованого водопостачання та водовідведення, як і жителі багатоквартирних будинків.

- Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» потребує запровадження абонентної плати для обслуговування та заміни вузлів комерційного обліку, пояснює начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський. -  В одному з попередніх рішень виконкому не було передбачено будинки, які знаходяться у приватному секторі. Це 5951 будинків. Також є 30 нових багатоквартирних будинків.

Відео дня

Ці будинки долучили до відповідного списку, щоб встановити розмір плати для обслуговування їх КП «Тернопільводоканалом».

- Потрібно провести корегування в сторону зменшення розміру внесків за проведену роботу 2019-го року, - поясюнє Олег Соколовський. - Це стосується 79 багатоквартирних будинків. При проведенні реальних робіт, кошти, які були закладені, тому потрібно провести перерахунок в сторону зменшення. Також ми проведемо корегування розмірів внесків у 13 багатоквартирних будинках в сторону зменшення у зв’язку з деякими уточненнями. Наприклад – будинок має менше реальних абонентів, ніж було вказано.

Платіжки за гаряче водопостачання перерахують

У зв’язку зі зниженням ціни на газ, для користувачів гарячого водопостачання проведуть перерахунок за травень. Перерахунки за послуги централізованого опалювання та гарячого водопостачання проводили також у жовтні, листопаді, грудні, січні, лютому, березні та квітні.

На скільки саме менше заплатять тернополяни за гарячу воду – дізнаємося згодом після перерахунку. Вартість послуги залежить від наявності лічильника та підключення рушникосушильників до системи гарячого водопостачання. За квітень після перерахунку користувачі послуг КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», сплатили менше за гарячу воду на 27 – 37%.

Вид послуги

Одиниці виміру

Вартість послуги  у квітня 2020 року, грн

%

До перерахунку

Після перерахунку

Централізоване опалення при відсутності лічильника ТЕ

в місяць /кв.м

12,58

7,84

- 37,68

Централізоване опалення при наявності лічильника ТЕ

1 Гкал

1746,82

1088,43

- 37,68

Централізоване постачання гарячої води за умови підключення рушникосушильників до системи гарячого водопостачання

куб.м

98,85

70,81

- 28,37

Централізоване постачання гарячої води за відсутності рушникосушильників до системи гарячого водопостачання

куб.м

91,36

66,14

- 27,61

Допомога малозабезпеченим

Також на засіданні виконавчого комітету підтримали рішення про безготівкову адресну допомогу для 251 громадянина.

- Допомогу видають згідно з рішенням відповідної комісії, яка розглядає подані документи від громадян, які потребують допомогу, - каже заступник міського голови Леонід Бицюра. - Ще 10 громадянам отримають адресну допомогу у розмірі 50% відшкодування за житлово-комунальні послуги.

Для допомоги потребуючим громадянам виділили 178400 гривень.

Нове кільце на Шептицького

На перехресті вул. Митрополита Шептицького – Оболоня встановлять кільце для регулювання руху транспорту.

- Наразі відбувається корегування титульного списку капітальних ремонту та реконструкції об’єктів шляхо-мостового господарства Тернопільської міської територіальної громади на 2020 рік, - каже Олег Соколовський. - Додатковий об’єкт в цьому списку – перехрестя на вулиці Шептицького – Оболоня. Це встановлення так-званого кільця для можливості нормального регулювання руху на вулиці Оболоня, та Білогірської.

На облаштування нового кільця передбачено 520 тис. гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up