Пам'ятаєте 90-річного дідуся, який хоче подарувати авто ЗСУ? Ми знайшли, хто йому допоможе

Пам'ятаєте 90-річного дідуся, який хоче подарувати авто ЗСУ? Ми знайшли, хто йому допоможе

Святе письмо вчить нас віддавати, не чекаючи нічого отримати взамін. І неважливо, що і скільки ти даруєш. Важливо, з якою душею ти робиш це. Тоді починає діяти закон, якому підпорядковується весь Всесвіт. Ти віддаєш – і життя обов'язково винагородить твою щедрість.

Однак наш Герой, 90–річний Василь Лазарчук з Тернополя, не чекає від долі ніяких дарунків. Він просто від чистого серця хоче допомогти ЗСУ.

Авто для воїнів

Нагадаємо, у редакцію звернувся постійний читач газети, для багатьох знаний тернополянин (він свого часу був директором 17–ої школи) Василь Лазарчук. Першого січня йому виповнилося 90. Народився в один день зі Степаном Бандерою. Це неспроста! Попри поважний вік, дідусь досить активний, читає газети, слухає радіо та вболіває за майбутнє України. Саме тому вирішив віддати своє стареньке авто на потреби армії. Ще до весни минулого року, каже, їздив на ньому. Але зараз ні, тож чому машина даремно має стояти в гаражі? Нехай вона слугує нашим захисникам. Подумав Василь Дмитрович і попросив нас про допомогу.

Відео дня
v class="video-block">

Ми, звісно, відгукнулися і вирішили написати про це. Скажімо, реакція людей була приголомшлива. Багато хто підтримував старенького у коментарях. Бо добрі справи неодмінно знаходять позитивний відгук у людських серцях. Вчинок Василя Дмитровича – це навіть не про патріотизм і не про щедрість, це про єдність, якої ми, українці, досягнули в цій війні.

Було чимало дзвінків, пропозицій. Але ми вирішили, що хочемо простежити, аби авто справді потрапило туди, де воно буде служити нашим військовим. Хоч, зізнаємось, дехто досить скептично налаштований – мовляв, кому потрібен старий «Жигуль». Розвіюємо стереотипи. Адже сам Всесвіт сприяє тому, щоб авто було помічним.

Хто відгукнувся

Нам вдалося сконтактувати з місцевим волонтером, військовослужбовцем ЗСУ паном Романом, позивний «Мамонт». Його ім’я точно на слуху для багатьох тернополян. Адже чоловік і сам брав участь у бойових діях, і навчає військовослужбовців, організовує вишколи, а також активно волонтерить та допомагає нашим захисникам.

Ми організували зустріч Василя Лазарчука та пана Романа. І самі на ній побували. Дідусь розповів про авто, скільки спогадів з ним пов’язано. Виявляється, машина раніше була записана на дружину – Людмилу Лазарчук. На жаль, вона відійшла в інший світ минулої осені. Подружжя прожило разом понад 60 років.

З теплою усмішкою на устах літній тернополянин згадує свою кохану. Натомість пан Роман обіцяє зробити все можливе, аби авто справді прислужило нашим захисникам.

– Ми завеземо авто до спеціалістів, які оглянуть та оцінять технічний стан. При можливості все відремонтуємо. Якщо машина буде на ходу, її можуть використовувати військовослужбовці під час несення служби, для транспортування особового складу, зміни з нарядів тощо. Ми розуміємо, що на фронті більш потрібні повнопривідні автомобілі, які будуть виїжджати у складних погодних умовах. Але ми зробимо все, щоб це авто справді було помічним для ЗСУ. Навіть якщо машина через серйозні поломки не зможе їхати, ми її зможемо використовувати в тренінговому центрі, де навчаємо, як робити огляд авто, як швидко визволити людину з машини, як працювати групі швидкого реагування. Тобто вона в будь–якому випадку буде допомагати, а не просто собі стояти, – запевняє пан Роман.

Перед новим роком авто забрали та відвезли майстрам. Ми постійно тримаємо зв'язок із паном Романом. І щойно ремонт завершать, разом із Василем Дмитровичем поїдемо та передамо машину тому підрозділу, де вона найбільше потрібна.

Підсумовуючи, скажемо: цей світ буде існувати доти, поки є добрі люди і добрі вчинки. І неважливо, що ви даєте, головне – що ви робите це від щирого серця.  

Дай Боже нашому Герою довгих років життя і міцного здоров’я, аби разом святкувати Перемогу.

 

Читайте також:

Мені 90, і я хочу віддати своє авто ЗСУ! Відгукніться, кому потрібна машина

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Іван Опшитош

    Тепер черга за... ??‽
  • Tsygankova Svetlana

    Василь Дмитрович,ви були хорошим вчителем математики,розумним директором школи в якій я навчалася,і зараз ви ще раз доводите свою мудрість і доброту.
    Я горда за те , що була вашою ученицею.
    Здоров'я вам і наснаги у ваших хороших справах.
  • Marina Smochko

    НЕХАЙ БЛАГОСЛОВИТЬ ВАС ГОСПОДЬ,ЗА ДОБРУ СПРАВУ...
  • Степан Яловега

    ....дібусю  слава.....а сотні  тисяч  тих хто  працює  за  кордоном  і  не  платять  податки  в  бюджет  України  заборгували  Україні  від  10 000 долларів  до  50 000  долларів  НЕ  хочуть  віддавати  борги Україні...не  хочуть  віддавати  гроші  армії...але  кричать  що  патріоти....чим  патріоти....тим  що  купляєте  собі  джипи...а  солдатам  джип  купити   грошей  жаль....а  такі  ви  патріоти -  жмоти

    Papa Rimskiy reply Степан Яловега

    Йди нахуй, там податки платять сучий ти потрох

keyboard_arrow_up