Патріарх Філарет освятив у Тернополі новий храм

Патріарх Філарет освятив у Тернополі новий храм

Патріарх УПЦ КП Філарет вперше за чотири роки відвідав Тернопіль з архіпастирським візитом у неділю, 30 жовтня. Священнослужитель освятив новозбудований храм Свв. Кнн. Стратотерпців Бориса та Гліба на вул. Білогірській.

Востаннє Патріарх Філарет відвідував місто чотири роки тому – в червні 2012 року.
Цього разу патріарх освятив новозбудований храм св. муч. Бориса та Гліба на вул. Білогірській, що поблизу «старого» автовокзалу. Після освячення в співслужінні з єпископатом та духовенством з усієї України патріарх відправив у новоосвяченому храмі першу Божественну літургію.

Previous Next

Перший поверх церкви зробили з цегли і каменю, решта - дерев’яна. Храм разом із хрестом має висоту близько 27 метрів. Архітектором є тернополянка Мирослава Харченко.

Відео дня

- Спочатку в мене була задумка зробити церкву повністю дерев’яною, – зазначав настоятель цієї церкви о. Руслан Притула. - Але поїздили по інших областях, порадились і вирішили зробити один поверх з каменю, аби убезпечити її від пожежі. Це для безпеки, та і камінь є натуральним матеріалом, як і дерево, яке, до речі, привезли з Карпат.

 

Окрім цього,  Предстоятель Української православної церкви Київського Патріархату звершить закладення першого каменя під будівництво центрального храму Тернопільської єпархії - кафедрального собору свв. рівноап. Костянтина та Єлени, що на перехресті вул. Київської-Тарнавського о 13:00.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Ще треба було і бар освятити той в якому попи відпочивали!!!
  • Андрей Киевский

    Жди беды - где не святит, чёр те чё происходит. А награды от него это как чёрная метка: вон разбилась активистка-медик, бойцы не всегда должны быть рады таким "наградам" от совкового "тов.Денисова"
  • David Starr

    Сука він, а не патріарх! Достатньо тільки подивитись на його машину
  • Антон Марчевський

    Востаннє Філарет був у Тернополі не у тільки червні 2012-го, а й 22 вересня того ж року. Якраз була нагода освятити нову тролейбусну лінію на "Алясці" і заодно новоприбулий із Чехії тролейбус-гармошку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera Від читача 21:01 Концерт гурту O.N.E. 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні 10:57 В ДТП у Тернополі травмувався 62-річний велосипедист 10:30 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 10:10 Знов курсує маршрутка №33 до дач біля Тернополя 09:30 Сьогодні, 15 квітня: перша письмова згадка про Тернопіль і день взяття міста радянськими військами 09:01 Чого чекати від погоди цього тижня: синоптики дали прогноз
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up