Перестало битися серце тернопільського краєзнавця, журналіста та письменника Михайла Ониськіва

Перестало битися серце тернопільського краєзнавця, журналіста та письменника Михайла Ониськіва

29 березня відійшов у вічність знаний український краєзнавець, журналіст, літературознавець, письменник, громадсько-політичний діяч Михайло Ониськів. 

Сумну звістку у соцмережі повідомив Віктор Уніят.

— Нині перестало битися серце надзвичайно доброї людини, письменника, літературознаця, краєзнавця, мудрого друга і наставника, уродженця Теребовлянщини Ониськіва Михайла Михайловича (1941 р. н.), — йдеться у повідомленні. — Світлої памяті пан Михайло був людиною енциклопедичних знань, яка багатьом допомогла на їхній життєвій дорозі. На жаль, відходять справжні....

Панахида нині, 29 березня, о 18.30 в Тернополі в Домі печалі, похорон завтра, 30 березня — 10.30 там же.....

Відео дня


Під дописом — десятки коментарів зі словами співчуття.

Гайдукевич Ярослава співчуває: Життєлюб, енциклопедист, ерудит...Він повернув із забуття та увіковічнив пам'ять сотень наших знаменитих краян. І нині поповнює їх ряди у Царстві Небесному. Спочивайте з Богом, Михайле Михайловичу. Вічна і світла Вам пам'ять.

Степан Барна висловив співчуття: Світла людина… Царство небесне

Юрій Дігай співчуває: Світла пам'ять Вам, Михайло Михайловичу, ми дуже любили Вас і любов ця була взаємною. Тетяна та Юрій Дігаї

Неоніла Муяссарова співчуває: Про таких кажуть:"Людина від Бога". Нехай Господь прийме Його світлу душу у Свою Небесну оселю... Вічне Царство Небесне і світла благословенна пам'ять...

Михайло Цимбалюк співчуває: Справді сумна звістка…Збіднів світ…Царство небесне і вічная пам’ять 

Василь Кравець співчуває: Царство Небесне співчуття родині!

Lyda Ostrovska співчуває: Дуже сумно.Життєлюб, яких мало, завжди був у планах.Хай йому буде добре під Божою правицею, "барвінково"....Це його слово.

Оксана Яциковська співчуває: Сумно… Михайло Михайлович був енергоджайзером, ходячою енциклопедією, шляхетним чоловіком… Світла память

Жанна Попович співчуває: Сумно і боляче. У березневу височінь відлетіла душа Митця. Щирі співчуття рідним

Ніна Фіалко співчуває: На жаль, живим залишитися можна лише в людській пам'яті... Хай з Богом спочиває!

Iryna Demianova співчуває: Співчуття родині та друзям! Ще один митець, родом із моєї Теребовлянщини, пішов у засвіти. Сумую. Світла йому пам'ять!

Довідка
Михайло Ониськів — нар. 3 грудня 1941, с. Ласківці — пом. 29 березня 2023 — український краєзнавець, журналіст, літературознавець, письменник, громадсько-політичний діяч. Член Національних спілок журналістів (1966) та краєзнавців України (2000). Заслужений журналіст України (2017).
1965 закінчив Чернівецький університет (нині національний університет) і в 1975 — Вищу партійну школу при ЦК КПУ. Працював у пресі, на партійній роботі.
У 1991 — співзасновник і перший головний редактор журналу «Тернопіль», 1992 — співзасновник газети «Русалка Дністрова» (м. Тернопіль). У 1994—1998 — головний редактор видавництва «Збруч» (м. Тернопіль). Згодом — референт ректора і прескур'єр Тернопільського фінансово-економічного інституту (нині Західноукраїнський національний університет).
Від 2001 — в апараті Тернопільської обласної ради: консультант, керівник пресслужби. У 2007 — керівник пресагенції Контрольно-ревізійного управління в Тернопільській области.
У 1969-2014 (з перервами) працював у газеті «Вільне життя», останні роки — заступником головного редактора з питань літератури і мистецтва.
Член редакційної ради журналу «Літературний Тернопіль» та член ради обласного відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів.
Член редакційної колегії енциклопедичного видання «Тернопільщина. Історія міст і сіл».

 

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, що у Тернополі помер знаний письменник, підприємець, волонтер Василь Глемба.

 

Читайте також:

Передчасно відійшла у вічність доцент ЗУНУ Олександра Марцінковська

Помер депутат Збаразької міськради Володимир Прокоп

Передчасно помер директор оздоровчого комплексу «Лісовий», що на Тернопільщині

У Тернополі помер знаний письменник, підприємець, волонтер Василь Глемба

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up