Перша сесія новообраної обласної ради: найцікавіші подробиці

Перша сесія новообраної обласної ради: найцікавіші подробиці

25 листопада відбувається пленарне засідання першої сесії новобраної Тернопільської обласної ради.

Сесія відбувається відповідно до постанови Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії №93 від 20 листопада 2020 року "Про скликання першої сесії новообраної сесії Тернопільської обласної ради VІІ скликання". Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної ради.

На сесії перебуває наш кореспондент. Стежте за оновленнями матеріалу.

10.00 - початок засідання

На першу сесію прибули почесні гості - керівники єпархій, народні депутати, представники правоохоронних органів, місцевих рад.

Відео дня

Пряма трансляція із засідання

Порядок денний першого засідання новообраної обласної ради наступний:

10:25 - депутати співають гімн

10:30 - Представлення результатів виборів

64 депутати з шести політичних партій отримують депутатський мандат. Як виявилось, на засідання не з'явилось два депутати.

"Європейська солідарність" - 17;

ВО "Свобода" - 13;

"За майбутнє" - 12;

"Слуга народу" - 8;

ВО "Батьківщина" - 8;

"Довіра" - 6.

У відсотковому співвідношенні голоси виборців розподілилися наступним чином:

"Європейська Солідарність" - 22,55%;

ВО "Свобода" - 16,45%;

"За майбутнє" - 14,99%;

"Слуга народу" - 10,10%;

ВО "Батьківщина" - 9,71%;

"Довіра" - 6,50%;

10:53 - депутати розпочали голосувати за визнання своїх повноважень

Відповідно до Закону, депутати голосували поіменно. Заступник голови обласної виборчої комісії поіменно називала депутатів, які по черзі голосували "за", "проти", "утримався" та "не голосую". Всі депутати одноголосно проголосували "за" визнання своїх повноважень.

Як виявилось, на засідання не з'явилось два депутати

11.05 - Священники благословили депутатів

Священнослужителі зачитали молитву та побажали депутатам служити на благ громаді. 

11.13 - депутати перейшли до розгляду другого питання - обрання тимчасової президії облради

До президії мали б увійти 5 членів, однак партія "Батьківщина" відмовилась подати кандидатуру. Об 11:30 депутати обрали чотири кандидати від партій, які набрали найбільше голосів. 

Це Любомир Білик ("Європейська солідарність") Михайло Головко( ВО "Свобода"), Володимир Болєщук( "За майбутнє") та Ігор Сопель("Слуга народу"). 61 депутат проголосував "за", ще один утримався.

12:08 - депутати проголосували за поправки до порядку денного.

Депутати вносили технічні правки, також запропонували скоротити час виступів для кандидатів на посаду голови обласної ради. Підтримали правки 39 депутатів, 7 проголосували проти, 14 - утримались. Рішення прийняли. Через процедуру поіменного голосування рішення приймають повільно.

12:56 - Депутати висунули кандидатів на посаду голови обласної ради.

Відповідно до порядку денного, депутати розпочали процедуру обрання голови обласної ради сьомого скликання. На цю посаду висунули лише олну кандидатуру - Михайло Головко від ВО "Свобода". Інші партії утримались та не подали свої кандидатури. Єдиний кандидат на посаду виступив перед депутатами, розповів про свої плани та подякував за довіру виборцям. Однак називати кандидатів на посаду своїх заступників до обрання відмовився. Як пояснив пан Головко журналісту "20 хвилин", він не вважає доречним називати заступників голови облради до обрання і озвучить їх тоді, якщо його підтримвють депутати під час голосування.

14:05 - депутати розпочали процедуру таємного голосування за голову облради.

Після перерви та підготовки бюлетенів депутати обласної ради продовжили роботу. За голову обласної ради, відповідно до Закону, голосуватимуть таємно. На голосування депутати мають годину. На цей час оголосили перерву.

15:13 - лічильна комісія приступає до підрахунку голосів.

15:30 - оголошення результатів голосування.

За підрахунками голосів, з 62 присутніх депутаиів, у таємному голосуванні за голову облради взяли учассть 38. Всі 38 підтримали кандидатуру Михайла Головка. Він став новим очільником обласної ради.

15:34 - Михайло Головко склав присягу

 

​Читайте також Хто сяде в крісло голови Тернопільської облради: ставки ймовірних кандидатів. А за кого ви? (ОПИТУВАННЯ) і беріть участь в нашому опитуванні.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Antio Corupti

    Залупко буде?
  • Sergey Sergey

    Стьопу Барну киданули :) А він так хотів бути головою ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up