Партнер рубрики Події

Перший «Татоhub» відкрили на Тернопільщині: для кого підходить та як долучитись

Перший «Татоhub» відкрили на Тернопільщині: для кого підходить та як долучитись

У Тернополі запрацювала перша школа батьківства «Татоhub». Це вільний простір, усі активності якого спрямовані на поліпшення порозуміння між татами та дітьми. За допомогою тренінгів, різноманітних заходів татусі зможуть краще пізнати свою малечу і якісно провести час.

Захисник – чоловік, герой – тато! Саме з таким гаслом команда тернопільського «Татоhub» мотивує місцевих батьків не проходити повз і долучитись до роботи зі своїми дітьми.

Зауважимо, що модель створення батьківських клубів не нова. У Європі застосовується схожий підхід і залучення татусів до проведення змістовного дозвілля разом, і забезпечення всебічного розвитку дитини, а також сприяння партнерським відносинам в родині. Наразі подібні заклади є популярними і в Україні. Зокрема, проєкт вже реалізують у Новій Каховці, Херсоні, Полтаві, на Донеччині та в інших регіонах.

Відео дня

–  Я більше року спостерігала за проєктом «Татоhub», який здійснює свою діяльність у багатьох містах України. І мріяла про те, що колись подібний простір розпочне свою роботу у Тернополі. Адже надзвичайно важливою є робота Татохабів – клубів для татів, де вони можуть спілкуватися, обмінюватися досвідом, отримувати поради від спеціалістів з різних напрямів та якісно проводити час з малечею! Тож, рада вам повідомити, що на базі Благодійного магазину «BLAGOдать» розпочав свою роботу проєкт Татоhub. Тернопіль, – каже координаторка простору Яна Шкуратова.

ТатоHub – це проєкт школи батьківства розроблений Фондом ООН у галузі народонаселення, UNFPA, спільно з Promundo (США) та інститутами громадянського суспільства на засадах партнерства з муніципалітетами. Засновники проєкту переконані, коли тато показує дітям на власному прикладі, як з повагою ставитися до дружини, він навчає дітей любові та здорових стосунків у сім’ях, що вони створять, коли виростуть. Якщо він показує дітям, як вести побут у сім’ї, виконувати повсякденні домашні справи, вони навчаться допомагати з цими справами, а потім, коли почнуть жити окремо, зможуть краще піклуватися про власний побут.

Анонс заходів та як долучитися

Офіційне відкриття проєкту в Тернополі заплановане на вересень 2022 року. Натомість команда тернопільського хабу вирішила не гаяти часу і зробити останній місяць літа яскравим як для малечі, так і для татусів.

– Ми вже зараз проводимо різноманітні майстер-класи, інтерактивні ігри та неформально спілкуємося на різні теми. Організовуємо панельні дискусії з нашими спікерами – фахівцями психології сімейних відносин. Надзвичайно насичений у нас серпень та початок вересня. Ми запланували багато заходів і сподіваємось, тернополянам це дійсно сподобається, – розповідає комунікаційна менеджерка проєкту Вікторія Ушакова.

Так, тернопільським татусям пропонують долучитись до сплаву Серетом та дводенного сплаву Дністром, майстер-класів з приготування їжі, виготовлення настінних годинників. Також плануються виїзні пікніки, поїздки до зоопарку у Рівне, похід в музей, прогулянки на катері, вечори настільних ігор та гуртки робототехніки. Детально з переліком та планом заходів можна ознайомитись на фото (нижче).

Вікторія Ушакова додає, всі заходи для татусів та дітей – безкоштовні. Та щоб стати учасником необхідно заповнити відповідну гугл-форму і приходити у призначений час на вказане місце.

–   Здебільшого наші ініціативи заплановані на вихідні дні, тож сподіваємося, що татусям буде не важко викроїти трохи часу, аби провести його з дітками. Ми чекаємо на всіх бажаючих, тож будемо раді, якщо до наших заходів долучатиметься якомога більше дітей з татусями. Гостинно запрошуємо всіх до нас, – каже вона.

До того ж, 30 липня відбулася перша спільна зустріч для татусів та дітей «Сім’я – безпечний простір». Спікерка Оксана Тесля розповіла багато важливої інформації батькам та діткам щодо булінгу та його наслідків. Також до обговорення доєднався Володимир Шнуровський, майстер спорту з боксу, тренер Тернопільської обласної організації Федерації боксу України, який виховав не одного Чемпіона України.

 –  Чоловік розповів, що навіть серед його вихованців, були такі діти, які до приходу у спорт ставали жертвами булінгу. Однак потрапивши в дружній колектив спортивного гуртка, де є підтримка, а тренери дають змогу проявити себе, навчають впевненості у собі та власних силах, протистояти булінгу простіше. Батьки і діти активно обговорювали цю тему, виявилося, що так чи інакше кожен зіштовхувався із булінгом у своєму житті. Однак, велику увагу приділили тому, як боротися з таким явищем, – розповідають представниці «Татоhub.Тернопіль».

Довідка

ТатоХаб у Тернополі функціонує на базі соціального підприємства Благодійного магазину «Благодать», що знаходиться за адресою: місто Тернопіль, вулиця 15 Квітня, 6.

Якщо у вас виникнуть проблеми з реєстрацією, або у вас є питання чи пропозиції, телефонуйте адміністратору проєкту за номером: 0678950625 – Микола.

 Читайте також: 

Поверніть захисників додому. У Тернополі відбулась акція на підтримку полку «Азов» (РЕПОРТАЖ)

Від сиріт до військовослужбовців. Як можна допомогти тим, хто того потребує?

Малює вночі, аби допомогти військовим. Як волонтерять переселенці у Тернополі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up