«Пейзаж» вражає. Як ділянку в парку «Топільче» перетворюють на смітник (ФОТО)

«Пейзаж» вражає. Як ділянку в парку «Топільче» перетворюють на смітник (ФОТО)
  • Парк «Топільче» доволі великий парк з багатьма місцями, де можна прогулятися з дітьми та компанією.
  • Та в парку є і місця, що могли б стати його окрасою, а натомість починають тонути у смітті.

В редакцію «20 хвилин» звернулася постійна читачка Наталя та розповіла, що йдучи від масиву «Дружба» на ринок чи в Центр, щоразу змушена проходити засміченою територію парку поблизу нового футбольного поля.

– На цій ділянці вздовж річки Серет дорога просто встелена сміттям, – каже вона. – Видно, що там часто збираються компанії, бо багато пляшок з-під пива та паперових стаканчиків. А там дуже багато людей з масиву «Дружба» гуляє з дітьми і такий «пейзаж» вражає нас.

Відео дня

Журналісти «20 хвилин» відвідали дану ділянку і були вражені, адже поряд з заметеною та доглянутою територією парку на великій площі купа сміття. Старий, ржавий майданчик для мініфутболу та баскетболу стоїть напівзруйнованим, а трава та земля потроху вкриває асфальт.

Територію вздовж тротуару, що веде до картингової дороги настільки давно не прибирали, що вона вже заростає вербами. Видно також, що молоді верби з інших ділянок викидають сюди.

Та й річку за очеретом не видно. Суцільна його стіна відділяє берег від тротуару. Для того, щоб менше смітити сюди навіть принесли картонну коробку, куди й скидають пляшки та стаканчики. Та це лише крапля в морі.

Чому територію не прибирають ми поцікавилися у керівника КП «Об’єднання парків культури та відпочинку» Миколи Лесіва.

 – В понеділок, 5 квітня на цій території ми зрізатимемо сухі дерева на цій території, а також приберемо її, – відповів він. – Щодо напівзруйнованого поля, то ця територія нашому підприємству не належить. Наскільки мені відомо, цьогоріч  громадській організації баскетболістів запланували провести його реконструкцію.

Ми прослідкуємо, чи прибрали дану територію та в понеділок перевіримо, чи зійшлися слова пана Лесіва з реальними діями.

Читайте також:

Мертві птахи та купи сміття: у "Старому парку" тільки фільми жахів знімати. Ми перевірили

Дубль 2, або Вони обіцяли. Як навели порядок у "Старому парку" після публікації на "20 хвилин" (ФОТО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Olga Lepko

    Я думала назва буде ,внести законопроект про штрафи за викинуте сміття!! Не смітити потрібно навчитися!!!!
  • Юрий Левчук

    А може просто потрібно не смітити? Їдучи в Європу!
  • Yuriy Hrytsyshyn

    Самий не файний парк у файному місті..
  • Петро Черкас

    Це напевно насмітили москалі !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up