Партнер рубрики Події

Під новими кабінетами РАЦСу старі черги, а молодят одружують у фойє в "Березолі"

Під новими кабінетами РАЦСу старі черги, а молодят одружують у фойє в "Березолі"
  • Уже десять днів РАЦС працює на вул. Грушевського, 8 в ОДА. Там, 31 серпня, під кабінетами було чимало людей, які чекали своєї черги, щоб подати заяву чи отримати довідку. 
  • А церемонію одруження проводять щочетверга та щосуботи у КП "Березіль".

Тепер державна реєстрація актів цивільного стану, тобто реєстрація народження, шлюбу, смерті та розірвання шлюбу - відбувається на першому поверсі облдержадміністрації, що на вулиці Грушевського, 8 (кабінети 106 а, 116 та 123).

Вранці 31 серпня у коридорі під кабінетами було більше десяти людей, які чекали своєї черги. У невеликих кабінетах працює по кілька працівниць, які приймають громадян. Кажуть, що з переїздом роботи не поменшало. А от люди, які були в черзі, кажуть, що давно потрібно було зробити нормальну електронну систему, щоб не було мороки з тими чергами та документами.

Відео дня

- Так, зараз є якийсь сайт, де можна онлайн заяву подати, але він дуже часто не працює, - кажуть люди. - Загалом, як люди сиділи в черзі там, на Майдані Волі, так і тут, в ОДА, сидять. Єдине, що молодятам напевно не дуже довподоби, що тепер їх одружують в "Березолі". Бо в Центрі там ж гарно так було, урочисто і в парк до Ставу на фотосесію було близько. 

Читайте такожРеєстрація шлюбу – на майдані Волі, а за довідками – на Грушевського

Проте варіант одруження в "Березолі" не такий вже і поганий, каже тернополянин Руслан. 

- Там є парковка, а це великий плюс, бо під РАЦС зазвичай кортежі під'їжджають, а в Центрі не було де припаркуватись, - каже чоловік. - І тут більше приміщення, люди не "товчуться" на купі. І на цих сходах можна гарні фото зробити.

Читайте також: РАЦС переїхав у "Березіль" разом зі "співучими бабусями"

В п'ятницю "Березіль" закритий. Як розповів охоронець, одружують тут лише в четвер та суботу. Спеціально прикрашеного приміщення немає, урочиста реєстрація шлюбу відбувається у фойє на другому поверсі. 

Нагадаємо, Про виселення РАЦСу з приміщення на Майдані Волі, яке належить "Ощадбанку", почали говорили ще у березні 2018-ого.

Юстиція, як державна структура у державної структури орендувала перший поверх за умовну одну гривню. Щоправда, сплачувала за всі комунпослуги та покривала всі експлуатаційні витрати. За місяць "набігало" до 20 тис. грн. А банк переглянув умови надання цього приміщення і, крім експлуатаційних витрат, провели розрахунок оренди за комерційними цінами: загалом за місяць оренди приміщення, де був розташований РАЦС, мали сплачувати не менше 100 тис. грн. А це занадто велика сума, пояснювали в юстиції.

Довідка

Контактний телефон у РАЦС на вул. Грушевського, 8: 52-34-06 та 52-30-92.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up