Партнер рубрики Події

Підкуп виборців, фото бюлетеня в соцмережі, ріжки кандидату на плакаті. Порушення на Тернопільщині

Підкуп виборців, фото бюлетеня в соцмережі, ріжки кандидату на плакаті. Порушення на Тернопільщині
  • Про порушення під час виборів на Тернопільщині протягом дня звітували представники поліції та різних організацій. 
  • Найбільше звернень від людей стосувалися саме списків виборців. Кого не було в них, когось записали під іншим іменем і т.д.
  • Повідомляли виборці і про нетверезих членів виборчої дільниці, підкуп виборців та публікацію фото із бюлетнем в соцмережах. 

Про порушення під час президентських виборів на Тернополлі станом на 13.00 читайте тут.
Станом на 18.00 в поліції зареєстровано уже 40 повідомлень про порушення виборчого процесу. Правоохоронці акентують увагу на двох подіях по яких порушили кримінальне провадження.

- Уповноважений Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській області Володимир Шевченко в соціальних мережах виявив фото тернополянина, який сфотографував бюлетень і видно за кого цей чоловік проголосував, - каже начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета. - Ми встановили цього чоловік. Спершу хочемо з ним поспілкуватися, але за місцем проживання його наразі немає. Його розшукують, щоб поговорити, зрозуміти його мотиви. Зараз ця подія зареєстрована в журналі ЄО, але, можливо, буде внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань за частиною 1 статті 159 ККУ. 

Про інше порушення під час виборів поліцію повідомив житель села Яргорів Монастириського району. 

Відео дня

- Чоловік повідомив, що на дільниці в цьому селі невідомі здійснюють підкуп виборців за одного із кандидатів, - каже Сергій Крета. - На вході в приміщення дільниці дають тисячу гривень і просять проголосувати за одного із кандидатів. Туди поїхала слідчо-опертивна група, з'ясовують обставини. Ще чоловік повідомив, що самі ж члени дільниці агітують за того ж кандидата, за якого дають гроші. 

Представник Центру суспільних досліджень "Поліс" Ігор Процик повідомив про те, що одному із кандидатів на інормаційному плакаті намалювали ріжки. Порушення фіксуватимуть і звернуться в поліцію. 

Також повідомляли про те, що один центральний штаб одного із кандидатів дав вказівку контролювати обов'язкову явку на вибори виборців, які продали голоси. Тому очікували, що керівники груп таких виборців збиратимуть та привозитимуть на дільниці. 

У селах виборці намагалися проголосувати без паспорта, мовляв, члени дільниці їх знають. Але спостерігачі не допускали таких випадків. Скаржилися виборці і на те, що їм не давали проголосувати з закордонним паспортом або посвідченням водія. Але згідно Закону документом, який засвідчує особу під час виборів, є лише паспорт громадянина України. 

Як зазначив один із спікерів, порушення під час виборів на Тернопільщині є зовсім незначними у порівнянні з порушеннями, які зафікували в інших областях. Проте є винятки.

 - В одному із сіл Монастириського району члени комісії голосували за тих жителів,які не здатні самостійно пересуватися, - каже Ростислав Небельський. - Спостережна група зафіксувала це порушення і ми передамо інформацію у правоохоронні органи. 

Голосування завершилося о 20.00. А поки є перші дані Національного екзит-полу.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up