Партнер рубрики Події

Підприємство на Кременеччині заплатило мільйон державі за те, що роками забруднювало річку

Підприємство на Кременеччині заплатило мільйон державі за те, що роками забруднювало річку

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області стягнула з КП «Міськводгосп» майже 1 млн грн за викид шкідливих речовин в річку Іква

Комунальне підприємство «Міськводгосп» Кременецької міської ради скидало забруднюючі речовини у річку Іква зі зворотними водами з перевищенням встановлених норм. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Тернопільській області.

Раніше такі порушення вже виявляли. Про це наші журналісти розповідали ще в 2017 році. Деталі читайте в публікації: В річку Іква на Кременеччині потрапило багато каналізаційних відходів

— За результатами проб води, відібраних у водоймі, Інспекція виявила перевищення граничного обсягу завислих речовин, азоту амонійного, фосфатів, нафтопродуктів тощо.

Відео дня

Далі інспекція склала акт, на підставі якого видали припис щодо усунення виявлених порушень та надіслали претензію про відшкодування підприємством збитків, заподіяних внаслідок наднормативного скиду забруднюючих речовин в річку Іква в сумі 961 458 грн.

Проте у встановлений термін, завданих довкіллю збитків підприємство не відшкодувало.

Після тривалого відстоювання інтересів держави у судових органах, яке Інспекція здійснювала спільно з Тернопільською обласною прокуратурою, правомірність дій Інспекції було остаточно підтверджено: Західний апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу КП «Міськводгосп» на рішення Господарського суду Тернопільської області, а рішення суду першої інстанції залишив без змін.

Отож, 961 458 грн завданої довкіллю шкоди у примусовому порядку вже стягнуто з комунального підприємства на користь держави.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, про те, що директор комбінату хлібопродуктів організував підроблення накладних про постачання підприємству 2400 тонн зерна кукурудзи.

Читайте також:

На Тернопільщині підприємець «відмивав» бюджетні гроші на ремонті військового містечка

Судитимуть посадовця Держпродспоживслужби, якого затримували на хабарі.

Лісничий з Тернопільщини погорів на хабарі у майже 40 тисяч гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up