Партнер рубрики Події

Чортківщина попрощалась із капітаном ЗСУ, який помер після повернення із зони бойових дій

Чортківщина попрощалась із капітаном ЗСУ, який помер після повернення із зони бойових дій
  • Недільському Петру Михайловичу назавжди залишиться 50.
  • Хороший чоловік і син, добрий батько і люблячий дідусь. Був старшим братом в церкві. Працьовитий, добра людина. Гарно із жінкою жили, дітей, внуків ростили. Йому ж щойно 50 виповнилось. Не витримало його серце…

Сумну звістку про смерть військового повідомили в Чортківському військкоматі.

Після повернення із зони бойових дій помер капітан Збройних сил України Недільський Петро Михайлович, 1972 року народження, командир 2 інженерно-позиційної роти 2 інженерно-позиційного батальйону військової частини А0451, житель села Косів.

Поховали капітана ЗСУ в неділю, 31 липня у селі Косів.

Відео дня

 

Недільський Петро Михайлович народився 5 січня 1972 року у с. Косів у родині місцевих мешканців. Був офіцером запасу. І в перші тижні повномасштабного вторгнення пішов захищати Україну, розповів староста с. Косів Андрій Бідочко. Служив у складі бригади в Дубно. Не так давно повернувся із зони бойових дій. Петра не стало в ніч на 30 липня.  

У капітана залишились батько Михайло Петрович і мама Олександра Миколаївна. Оплакує брата рідна сестра Оксана, яка із родиною проживає у Тернополі.

Овдовіла дружина Марія, з якою разом виростили трьох дітей – Михайло і Надя вже одружені, а молодшій, Лесі, ще немає й 20-ти. Старші діти подарували батькові й двох онучок: Михайловій Златочці у жовтні виповниться 3 рочки, а Надійчиній Міланці в серпні щойно виповниться рочок.

— Наш Петро колись вчився у військовому вузі, тому й мав офіцерське звання. Працював водієм у ПАП «Дзвін», звідти й мобілізували, — розповіли у селі. — Хороший чоловік і син, добрий батько і люблячий дідусь. Був старшим братом в церкві. Працьовитий, добра людина. Гарно із жінкою жили, дітей, внуків ростили. Йому ж щойно 50 виповнилось. Не витримало його серце…

Зі слів місцевого священика, перед виїздом у Запоріжжя Петро ненадовго приїхав додому. Обійняв рідних та пішов до церкви. Сповідався, причастився і попросив благословення. Його й берегли Божі сили, доки був на війні.

Пізно ввечері напередодні Петро дзвонив до рідних. Він розпитував за дітей, онучат і багато жартував. Зранку він не прийшов на шикування. Коли кинулись його шукати, Петра вже не було серед живих.

В неділю, 31 липня, жителі села Косів Білобожницької громади провели в останню путь захисника України, капітана Збройних сил України Недільського Петра Михайловича. Траурна церемонія відбулась із військовими почестями.

 

Редакція щиро співчуває батькам, дружині, дітям й онукам, землякам, побратимам і всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава Герою…

 

Читайте також: Помер колишній начальник тернопільської міліції Василь Момот

У Тернополі прощаються зі знаною лікаркою

31 рік присвячувала себе учням: у Тернополі померла вчителька 16 школи

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (124)
  • Олег Коваленко

    Вічна пам’ять і слава Герою!!!
  • Наталья Краснова

    Вічна слава і пам'ять герою! Щирі співчуття рідним і близьким.
  • Лидия Варварюк

    Вічна пам’ять
  • Зоя Гоцуляк

    Вічна пам'ять Герою України

keyboard_arrow_up