Партнер рубрики Події

Почесні громадяни міста та відзнаки міської ради: хто з тернополян отримає нагороди

Почесні громадяни міста та відзнаки міської ради: хто з тернополян отримає нагороди
  • Рішення відзначити гідних тернополян напередодні Дня міста прийняли на урочистому засіданні сесії міськради, яке відбулось 21 серпня.
  • Троє тернополян отримають звання "Почесний громадядин міста", ще шестеро - відзнаки міської ради. 

Перед тим, як затвердити нагороди, відбувався збір пропозицій від громадськості, засідання спеціальної комісії міської ради та засідання сесії, де, власне, і затверджують  почесних громадян  і тих, хто отримає відзнаки міської ради. 

Цьогоріч звання «почесні громадяни» отримали:

Відео дня
  • артист розмовного жанру Григорій Драпак,
  • посмертно поет-пісняр Сергій Сірий,
  • громадська діячка Дарія Чубата.

За вагомий особистий внесок у розвиток науки, економіки, культури, мистецтва, активну благодійну та громадську діяльність відзнаками Тернопільської міської ради нагородили: 

  • голову Тернопільського обласного «Союзу Українок» Наталію Постільську,
  • голову «Української Народної Ради Тернопільщини»  Володимира Скакуна,
  • депутата  I  та II скликання Тернопільської міської ради Павла Сливка,
  • завідувача кафедри теорії та методики української та зарубіжної літератури ТНПУ Миколу Ткачука,
  • голову обласної організації «Асоціації лікарів-католиків» Олександру Копач,
  • голову громадської  «Центр сприяння дітям із синдромом Дауна «Бебіко» Ольгу Гордієнко.

Депутати одноголосно підтримали ці кандидатури. 

Минулоріч, нагадаємо, відзнаки "Почесний громадянин Тернополя" вручили:

  • заступнику директора з навчально-тренувальної роботи комунального закладу «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа “Екстрім” Володимиру Ліщуку,
  • посмертно учаснику АТО, полковнику СБУ Руслану Муляру,
  • посмертно військовослужбовцю, учаснику подій Революції Гідності Андрію Стойку,
  • посмертно учаснику бойових дій в Афганфістані, полковнику медичної служби,заслуженому лікарю України Олександру Харі,
  • посмертно науковцю, активісту, депутату міської ради першого демократичного скликання Ярославу Гап’юку.

Відзнаки міської ради отримали:

  • начальник управління Державної казначейської служби України у м. Тернополі Тернопільської області в період з 2011-2018 р.р. Михайло Данилюк,
  • художниця Олеся Гудима,
  • доцент судинної хірургії кафедри №1 ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського, хірурга Олена Якимчук,
  • лікаря медицини невідкладних станів в Центрі екстреної медичної допомоги медицини катастроф Олена Чиж.

Окрім згаданих статусів та своєрідного увіковічення в історії міста, обрані люди часто отримують і подарунки від міста.

- Ті, кому присвоюють звання «Почесний громадянин міста Тернополя», «Відзнаку міської ради» чи «Нагородний знак міського голови», отримують саму відзнаку з відповідним посвідченням, - коментують у прес-службі міської ради. - Щодо подарунків, то в окремих випадках їх дарують разом з подяками. Це можуть бути годинники, ручки, термокружки тощо. Усі закупілі здійснюються через систему Prozorro і, відповідно до діючого законодавства , - про публічні закупівлі.

Цьогоріч міська рада купувала подарункові годинники. Згідно з офіційними даними, витратили 53985,6 грн, за які придбали 120 годинників для подарунків під час різних урочистостей. Середня вартість одного годинника становить 449,9 грн.

Редакція нашої газети вітає нагороджених чи їхні родини і дякує за те, що робите своєю працею та життєвою позицією наш Тернопіль кращим.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up