Партнер рубрики Події

Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов

Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов

16 квітня стало відомо про смерть одного із братів Капранових. Вічна пам'ять!

Зранку 16 квітня раптово помер історик, український письменник, видавець, публіцист, громадський діяч, блогер Дмитро Капранов. 

Про це повідомив у Facebook його брат Віталій.

— Друзі, в нас біда. Сьогодні зранку раптово помер Дмитро. Коли і де прощання, напишу завтра. Все решта скасовується, пробачте, — написав чоловік в соцмережі. 

Відео дня

Причина смерті наразі невідома.

Допис вже зібрав тисячі коментарів зі співчуттями. 

Довідка

Брати Капранови – громадські діячі, власники видавництва «Зелений пес», популярні письменники та автори відомих творів. Брати не тільки пишуть гостросюжетні твори, а й підтримують молодих письменників. Вони організували премії за державне та іноземне хамство – «Золотий намордник» та «Золотий нашийник», а також заснували конкурс двійників Тараса Шевченка.

"Хоч приймуть Виборчий кодекс, хоч не приймуть - у Верховній Раді ...

Біографічні факти

Брати Капранови з'явились на світ 24.07.1967 року, в Дубоссарах. Практично відразу після їх народження сім'я переїхала до Миколаївської області, де і пройшло дитинство хлопчаків. Брати закінчили російськомовну школу, після чого відразу вступили до Уральського політехнічного інституту, а далі здобули другу вищу освіту в Московському енергетичному інституті. У 1988 році брати одружились на сестрах близнючках. Практично відразу після весілля обидві родини переїхали до Москви, де всі разом займались виноробством та аптечним бізнесом. Паралельно з цим заняттям брати почали працювати над дебютним романом «Кобзар 2000».

Творчість

До Києва брати переїхали у 1998 році. Саме тут вони спробували видати свій перший роман, але отримавши кілька відмов прийняли рішення організувати власне видавництво. Примітно, що роман «Кобзар 2000», який ніхто не хотів друкувати, згодом перевидавався кілька разів. Успіх першого роману підштовхнув авторів до написання наступних творів, і варто зазначити, що практична кожна їх книга стає популярною серед читачів та розходилась величезними тиражами. До найбільш відомих книг авторів варто віднести «Приворотне зілля», «Закон Братів Капранових», «Щоденник моєї секретарки» та багато інших. Крім письменства, сьогодні брати активно займаються громадською та торговельною діяльністю, а також друкуються в популярних українських виданнях.  

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Тернополі відкрили меморіальну дошку Герою Артуру-Артему Харіву. 13 квітня відбулося відкриття меморіальної дошки Харіву Артуру-Артему на вулиці Клима Савури, 9. Тут він проживав. І тепер навічно залишиться у пам’яті кожного тернополяни, кожного українця.

Читайте також: 

Загинув наш захисник Сергій Коновал, який боронив Україну від 2014-го року

Одночасно з побратимом Сергієм Коновалом, загинув Герой Тарас Петришин

Осиротіли троє дітей, яких пішов захищати: підпишіть петицію для Героя з Тернопільщини

В бою загинув наш захисник зі Зборівщини Петро Сагайдак

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • вася бик

    Ти андруша бидло неграмотне, ллєш воду на млин " узькогл міра", бот московитський проплачений або кінчений ідіот!
  • Андрій

    І хуй йому замість хреста. Ще б його брат далбайоб не барився
  • Ludmila Perepechai

    Вічна пам'ять

keyboard_arrow_up