Партнер рубрики Події

Постраждалі у ДТП в Шумську пасажири - застраховані

Постраждалі у ДТП в Шумську пасажири - застраховані
  • Відшкодувати збитки, завдані потерпілим у ДТП, повинні страховики чи перевізник, якщо квиток був втрачений. 
  • Вини дорожників у виникненні ДТП немає, кажуть у поліції.

Відшкодувати збитки, завдані потерпілим у ДТП, повинні страховики чи перевізник, якщо квиток був втрачений.

Про це повідомив начальник управління Укртрансбезпеки в області Ігор Табака.

У вартість квитків у транспорті, що перевозить пасажирів, вже закладена страховка. Якщо ви купували квиток у касі автовокзалу – вас автоматично застрахувала компанія, з якою автовокзал уклав угоду. Якщо придбали квиток у водія – перевізник може укласти угоду з іншою страховою компанією, пояснив Ігор Табака.

Відео дня
  • Навіть якщо пасажир загубив квиток чи не отримав його – він має право у разі ДТП звернутись до перевізника за відшкодуванням, - розповів Ігор Табака. - Якщо той відмовлятиметься – потрібно позиватись до суду. Потерпілі пасажири у ДТП такий суд виграють стовідсотково.

Порядок страхування пасажирів регламентується в тому числі Законом про обов’язкове страхування.

  • В кінцевому варіанті перевізник несе відповідальність за безпеку перевезення, - пояснив Ігор Табака. – Якщо він бачить, що погодні умови не дозволяють здійснювати перевезення пасажирів, мав прийняти рішення відмінити рейс чи перенести його. Бо саме він несе відповідальність за безпеку.

Нагадаємо, аварія з потерпілими трапилась у середу, 25 січня. Рейсовий мікроавтобус Шумськ-Тернопіль почало заносити, впоратись з керуванням на слизькій дорозі водієві не вдалося. В ДТП постраждали 12 пасажирів. Один з них потрапив до реанімації.

  • Вини дорожників у виникненні ДТП немає. Тут швидше винні складні погодні умови, при яких мокрий сніг за лічені секунди перетворювався на лід, - так прокоментував резонансну ДТП на Шумщині начальник відділу комунікації Нацполіції в області Сергій Крета.

Востаннє посипка протиожеледними матеріалами на дорозі, де трапилась дорожньо-транспортна пригода, здійснювалась 25 січня вранці, стверджує начальник Шумського райавтодору Олександр Левчук. І запевняє - одразу виїхав на місце ДТП.

- Дорожнє покриття там було мокрим, однак не слизьким, - каже Олександр Левчук. - Патрулювання на дорогах ми здійснюємо цілодобово і при потребі відразу посипаємо. Неподалік місця ДТП є попереджувальний знак «Слизька дорога». Водій, напевне, не врахував попередження.

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області звертається до всіх водіїв з проханням бути уважними та обережними за кермом. Зважати на прояви негоди та не виконувати ризикованих маневрів.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up