Партнер рубрики Події

Посвідок іноземцям більше не продовжуватимуть

Посвідок іноземцям більше не продовжуватимуть
  • Тепер вона матиме термін дії 1 рік і не пізніше ніж за 15 робочих днів до його завершення  іноземець  зобов’язаний  звернутися до міграційної служби для оформлення нової.
  • Посвідка на постійне проживання буде дійсною 10 років.

З 1 червня змінюється порядок видачі посвідок на тимчасове проживання іноземцям. Про це повідомила заступник начальника управління державної міграційної служби в області Тетяна Лобач.

- У квітні цього року Уряд затвердив новий порядок оформлення та видачі посвідок на постійне  та тимчасове проживання, який вступає в силу з 1 червня, - наголосила п. Тетяна.

У міграційній службі області розповіли про основні зміни, на які іноземним громадянам варто звернути увагу.

Відео дня

- Постановами КМУ від 25 квітня № 321 та № 322  затверджено зразки бланка, технічний  опис та механізм  оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсними та знищення посвідок на постійне та тимчасове проживання, - повідомила Тетяна Лобач. - Також ними передбачено видачу іноземцям документів нового покоління – посвідок у формі картки з безконтактним електронним носієм.

Посвідки ще деякий час оформлятимуться у формі книжечки, повідомила Тетяна Лобач. Принаймні до завершення роботи із забезпечення в повному обсязі підрозділів міграційної служби необхідними матеріально-технічними ресурсами.

Також у міграційній службі звертають увагу та те, що посвідку на тимчасове проживання  більше не будуть продовжувати! Тепер вона матиме термін дії 1 рік і не пізніше ніж за 15 робочих днів до його завершення  іноземець  зобов’язаний звернутися до міграційної служби для оформлення нової. Посвідка на постійне проживання буде дійсною 10 років.

  • Іноземців, термін дії посвідок яких добігає до кінця, закликаємо  негайного звернутися до міграційної служби для оформлення нових документів, - каже Тетяна Лобач.  

Довідка

Детальнішу інформацію з даного питання можна отримати за номером гарячої лінії Управління ДМС в Тернопільські області – (0352) 27-13-89.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up